Een kijkje in de keuken week 50-2022

Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 50-2022.

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook en kunnen wij hem delen.

Dinsdag

Op sinterklaasavond had ik een elektrische voetenzak gekregen van die lieve Sint. We hebben vloerverwarming in huis maar omdat de kachel tegenwoordig op standje bezuinigen staat is zo’n voetenzak zeer welkom. Ook Ella-Marie leende hem af en toe want die heeft vandaag een thuiswerkdag. ’s Avonds eten we een soort van loaded ovenfrietjes met een plakjes smeltcheddar, tomaat, avocado en zalm.

Donderdag

Ik maak vandaag één nieuw recept voor de website dat ’s avonds meteen ons avondeten is: mihoen met kip en verse groenten. Het recept deel ik in januari met je. Het is snel klaar en heel lekker!

Vrijdag

Vandaag staat er een kookdag op de planning. Alle recepten komen in januari online. Mijn moeder stuurde ’s avonds een foto door van hun avondeten. Ze had het ‘duivels lekkere garnalenpannetje’ gemaakt uit ons ‘Familiegerechten’ kookboek en het was een groot succes! Zo leuk. Johan kwam ’s avonds thuis met zijn kerstpakket dus dat werd uitgepakt en daarna werd er voetbal gekeken. Man, wat een wedstrijd! En dan door penalty’s eruit. Zo jammer.

Zaterdag

Ella had ’s ochtends nog een voetbalwedstrijd in Beuningen, de laatste van het jaar. Met 1 punt tekort zijn ze net geen kampioen geworden. Kijk Oranje, zo doe je dat. Toppers! 😀 ’s Avonds keken we de film Enola Holmes 2 (aanrader!) en kwamen er borrelplankjes op tafel.

Een kijkje in de keuken week 50-2022

Zondag

Gisteravond kreeg ik een appje van een mevrouw die ons kookboek besteld had en bij het openslaan van het boek een envelop vond met daarin een rapport van Ella-Marie. Of dat soms van onze dochter was… Slik! 😱 Bij het signeren van ons boek doe ik altijd een papiertje tussen de bladzijden zodat de pen niet doordrukt en blijkbaar had ik in een vlaag van verstandsverbijstering de envelop met het rapport gebruikt en laten zitten! Gelukkig was de mevrouw superaardig en kan ik het rapport vandaag ophalen in Capelle aan de IJssel. Met het schaamrood op mijn kaken haalde ik het rapport op. Lieve Aafje, wat een geluk heb ik gehad dat het rapport bij u terecht kwam! Op de terugweg naar huis besloten Johan en ik te lunchen bij Schmidt Zeevis en namen we meteen een bak Jumbo mosselen en een pot aioli mee voor het avondeten. ’s Avonds werd er nog even een boodschapje gehaald en een waterkoude wandeling gemaakt met Nacho. Daarna ging Johan aan de slag met het avondeten. We aten de Jumbo mosselen met frietjes en stokbrood. Het was heerlijk!

Maandag

Het weekend is weer voorbij. Een nieuwe, koude decemberweek begint. Johan en Ella zijn vroeg de deur uit en ik werk de hele dag thuis op kantoor. Met de voeten in de zak! 😀 ’s Avonds maak ik tagliatelle voor het avondeten met een soort stroganoffsaus (ui, paprika, champignons, courgette, doperwten, paprikapoeder, cayennepeper, tomatenpuree, kippenbouillon en room). Smaakte weer prima. Benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen. Het mooie rapport is in elk geval veilig opgeborgen.

Vind je dit kijkje in de keuken week 50-2022 leuk? Hier vind je alle Kijkjes!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Geweldig, om het zo te lezen. Ik maak heel wat recepten hier uit. En ook uit andere kooksite. Voor mij 1 groot compliment

    1. Wat leuk om te horen Dirk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde