Een kijkje in de keuken week 6-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Johan en Ella-Marie zijn de deur uit naar hun werk en school en ik heb thuis een kantoordagje. Ik lunch met avocadotoast. ’s Middags haal ik Ella-Marie iets eerder uit school want ze heeft een afspraak in het ziekenhuis voor een oogmeting. De laatste tijd klaagt ze dat ze de ondertiteling op tv slecht kan lezen en ook andere dingen van veraf slecht kan zien. Na een uitgebreide oogmeting in het ziekenhuis wordt ons vermoeden bevestigd: Ella heeft een bril nodig. Weer thuis ga ik aan de slag met het avondeten. Ik maak pasta alfredo met kip en broccoli uit ons kookboek Familiegerechten.

Woensdag

’s Middags als Ella uit school is gaan we op pad om een bril uit te zoeken. Dat valt nog niet mee. De kinderbrillen zijn namelijk net iets te klein of te kinds en de grotere brillen zijn weer net te groot. Uiteindelijk konden we dé bril nog niet vinden. Als we thuiskomen worden er pizza’s belegd (kant-en-klaar en van zelfgemaakt pizzadeeg) en in de oven geschoven.

Donderdag

Ik sta weer in de keuken voor een kookdag. Morgen staat er ook een kookdag op de planning – die van afgelopen dinsdag verschoof ik door naar morgen – en daar bereid ik alvast wat dingen voor voor.

Vrijdag

En kookdag twee… De marmercake kon ik niet meer op de foto zetten omdat het glazuur niet snel genoeg opdroogde en het te donker werd om foto’s te maken.

Zaterdag

Ella heeft ’s ochtends een uitwedstrijd met haar voetbalteam. Ik werk ’s ochtends nog even op kantoor en Johan rommelt wat in huis. Tussen de middag maakt Johan een lekkere lunch voor ons klaar. Daarna stappen we in de auto om rond te snuffelen in wat woonwinkels voor inspiratie. We zijn weg van de landelijke woonstijl en willen uiteindelijk ook zo ons huis gaan inrichten. Als we thuiskomen zet ik de marmercake op de foto en kunnen we eindelijk een stukje proeven. Woah, wat is hij lekker! Recept ga ik – net als alle andere gerechten van de kookdagen – met je delen. Naarna wordt er nog gewandeld met Nacho en maken we het avondeten. Op het menu staat zelfgesneden ovenfriet met gemarineerde varkenshaassaté (die we voor het gemak los bakken in de koekenpan), satésaus en frisse ijsbergsalade. En echt zaterdagavondgerecht als je het mij vraagt.

Zondag

We slapen lekker uit en aan het eind van de ochtend gaan we weer de hort op om in een woonwinkel te kijken die open is. We doen weer veel inspiratie op. We wilden ook nog naar IKEA maar daar aangekomen waren er meer mensen met dat idee. We hadden niet zoveel trek om een uur buiten in de rij te staan en besloten om onze tanden in iets anders te zetten. Niet veel later zaten we in de auto wat goudgele Franse frietjes weg te peuzelen. Daarna reden we weer naar huis om uiensoep te maken voor het avondeten. Het was koud in huis dus de houtkachel werd aangestoken. Nacho had het blijkbaar ook koud want die ging er direct voor liggen. De uiensoep aten we met stokbrood met Gruyère en minibroodjes hamburger.

Maandag

Ik krijg heerlijke foodpost thuisgestuurd met Italiaanse, biologische honing van Rigoni di Asiago. Kijk nou hoe mooi de potjes honing zijn verpakt! Ook kreeg ik een nieuw kookboek opgestuurd: Uit de keuken van Xi’an Famous Foods. In een stories op IG vroeg ik of ik hier een review en recept van moest delen op KL. De reacties waren positief dus wordt vervolgd. Johan verzorgt ’s avonds het avondeten en maakt kip in ketjapsaus met sajoerboontjes en rijst.


Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde