Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een kijkje in de keuken week 6-2022
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!
Dinsdag
Johan en Ella-Marie zijn de deur uit naar hun werk en school en ik heb thuis een kantoordagje. Ik lunch met avocadotoast. ’s Middags haal ik Ella-Marie iets eerder uit school want ze heeft een afspraak in het ziekenhuis voor een oogmeting. De laatste tijd klaagt ze dat ze de ondertiteling op tv slecht kan lezen en ook andere dingen van veraf slecht kan zien. Na een uitgebreide oogmeting in het ziekenhuis wordt ons vermoeden bevestigd: Ella heeft een bril nodig. Weer thuis ga ik aan de slag met het avondeten. Ik maak pasta alfredo met kip en broccoli uit ons kookboek Familiegerechten.
- Avocadotoast met furikake
- In de wachtkamer in het ziekenhuis voor een oogmeting
- Pasta alfredo met kip en broccoli in de maak
Woensdag
’s Middags als Ella uit school is gaan we op pad om een bril uit te zoeken. Dat valt nog niet mee. De kinderbrillen zijn namelijk net iets te klein of te kinds en de grotere brillen zijn weer net te groot. Uiteindelijk konden we dé bril nog niet vinden. Als we thuiskomen worden er pizza’s belegd (kant-en-klaar en van zelfgemaakt pizzadeeg) en in de oven geschoven.
Donderdag
Ik sta weer in de keuken voor een kookdag. Morgen staat er ook een kookdag op de planning – die van afgelopen dinsdag verschoof ik door naar morgen – en daar bereid ik alvast wat dingen voor voor.
- Kippannetje in de maak…
- Een frisse kwarkdip wordt op de foto gezet
- Hartige kaiserschmarren in de maak…
- Cakebeslag gemaakt voor de volgende dag
- Avondeten
Vrijdag
En kookdag twee… De marmercake kon ik niet meer op de foto zetten omdat het glazuur niet snel genoeg opdroogde en het te donker werd om foto’s te maken.
- Een blik tomatenblokjes op smaak brengen….
- .. toevoegen aan gebakken aubergines..
- ..en als vulling gebruiken voor zoete puntpaprika’s. Eitje erin en even in de oven. Lekker vegetarisch!
- Marmercake in wording
- Doorgeroerd voor een mooie swirl. Die zie je later bij het aansnijden van de cake.
- Bolognesesaus maken voor een lasagnettepannetje…
- Deze pasta breek ik in stukjes en gebruik ik als lasagnette…
- Pralinéglazuur maken…
- en over de marmercake gieten.
Zaterdag
Ella heeft ’s ochtends een uitwedstrijd met haar voetbalteam. Ik werk ’s ochtends nog even op kantoor en Johan rommelt wat in huis. Tussen de middag maakt Johan een lekkere lunch voor ons klaar. Daarna stappen we in de auto om rond te snuffelen in wat woonwinkels voor inspiratie. We zijn weg van de landelijke woonstijl en willen uiteindelijk ook zo ons huis gaan inrichten. Als we thuiskomen zet ik de marmercake op de foto en kunnen we eindelijk een stukje proeven. Woah, wat is hij lekker! Recept ga ik – net als alle andere gerechten van de kookdagen – met je delen. Naarna wordt er nog gewandeld met Nacho en maken we het avondeten. Op het menu staat zelfgesneden ovenfriet met gemarineerde varkenshaassaté (die we voor het gemak los bakken in de koekenpan), satésaus en frisse ijsbergsalade. En echt zaterdagavondgerecht als je het mij vraagt.
- Lunch!
- Het Grachtenpand in Culemborg
- De marmercake is op de foto gezet en kan eindelijk geproefd worden….
- Wandeling met Nacho
- Zelfgesneden ovenfrietjes
- met stukjes varkenshaassaté
- Zaterdagavond diner!
Zondag
We slapen lekker uit en aan het eind van de ochtend gaan we weer de hort op om in een woonwinkel te kijken die open is. We doen weer veel inspiratie op. We wilden ook nog naar IKEA maar daar aangekomen waren er meer mensen met dat idee. We hadden niet zoveel trek om een uur buiten in de rij te staan en besloten om onze tanden in iets anders te zetten. Niet veel later zaten we in de auto wat goudgele Franse frietjes weg te peuzelen. Daarna reden we weer naar huis om uiensoep te maken voor het avondeten. Het was koud in huis dus de houtkachel werd aangestoken. Nacho had het blijkbaar ook koud want die ging er direct voor liggen. De uiensoep aten we met stokbrood met Gruyère en minibroodjes hamburger.
Maandag
Ik krijg heerlijke foodpost thuisgestuurd met Italiaanse, biologische honing van Rigoni di Asiago. Kijk nou hoe mooi de potjes honing zijn verpakt! Ook kreeg ik een nieuw kookboek opgestuurd: Uit de keuken van Xi’an Famous Foods. In een stories op IG vroeg ik of ik hier een review en recept van moest delen op KL. De reacties waren positief dus wordt vervolgd. Johan verzorgt ’s avonds het avondeten en maakt kip in ketjapsaus met sajoerboontjes en rijst.
Deel je liefde