Een kijkje in de keuken week 23-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Het is dinsdag en dus weer een gewone school- en werkdag. ’s Middags wordt een groot pakket thuisbezorgd met daarin een keukenblokje, inductieplaat en afzuigkap van IKEA. Voorlopig gaan we hier op koken!

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Als we aan het eind van de middag neerstrijken op het terras voor een drankje komt deze doodle ook even aandacht vragen… Dat koppie! Daar kun je toch geen nee tegen zeggen! ?

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Voor het avondeten gooi ik wat vissticks op een bakblik en Johan maakt er een salade bij. Simpel en lekker.

Het is heerlijk weer dus na het eten kan er nog even gezwommen worden. Johan en ik hebben er nog niet ingezeten, want de watertemperatuur is nog maar net boven de 20 graden. ? Maar dat maakt Ella-Marie helemaal niks uit… Vorig jaar hadden we solarmatten neergelegd om het water te verwarmen. Dat hielp aardig tot een zwarte doodle eraan ging knagen…

De bieslook in de moestuin groeit als kool! Voor de smaak kun je de bieslook het beste regelmatig knippen, maar ik geniet zo van die paarse bloemetjes.

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Woensdag

Het is vandaag de mooiste en heetste dag van de week en wij hebben ’s middags een fotoshoot voor het kookboek op de planning staan… De bedoeling was om een foto van ons drieën in de keuken te maken en hiervoor mochten we de prachtige keuken van mijn vriendin Miranda gebruiken. Zo fijn om dit bij haar thuis te doen. Ik vond het de leukste shoot ooit! Ik heb de foto’s nog niet gezien maar hier alvast een kleine sneak peak gemaakt door Miranda zelf….

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Na het maken van de foto’s hebben we nog een tijdje bij Miranda heerlijk in de tuin gezeten. Eenmaal weer thuis kleden we ons om en wordt de barbecue aangestoken. Op het menu staat gegrilde zalm met een salade. Simpel en lekker! Terwijl de zalm ligt te grillen, lees ik nog een paar bladzijdes uit dit zoetsappige boek. Ik houd ervan!

Na het eten drinken we buiten nog een kop koffie. Het is een prachtige avond en daar moet je van genieten!

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Donderdag

Morgen of vrijdag heb ik een kookdag gepland staan met de allerlaatste kookboekrecepten en daarvoor bereid ik vandaag alvast wat dingen voor. Ik maak onder andere een grote pan met bolognesesaus en ik haal alle boodschappen alvast in huis.

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Tijdens het boodschappen doen zie ik een paar leuke plantjes bij de Lidl die ik niet kan laten staan en bij de Kruidvat nam ik nog wat floaties mee… Daar kun je er nooit genoeg van hebben! 😉

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Als Johan van zijn werk thuiskomt gaat hij direct aan de slag met het in elkaar zetten van het IKEA keukenkastje. Was nog best een flinke klus…

Ondertussen vermaakte Ella-Marie zich met een vriendinnetje in het zwembad. Het vriendinnetje bleef ook gezellig eten en omdat ik nog een rol pizzadeeg in de koelkast had liggen mochten de dames zelf hun pizza beleggen. Johan en ik aten later op de avond een diepvriespizza toen de IKEA kast in elkaar stond.

Vrijdag

Vandaag was een beetje een rommelige dag. De elektricien kwam langs om o.a. de waterkraan en inductiekookplaat aan te sluiten. Ik besloot mijn kookdag door te schuiven naar morgen en vandaag de hele dag kantoordag te houden. Dat zijn over het algemeen saaie dagen en ik maakte dus ook geen foto’s. Behalve van het avondeten ’s avonds dat we lieten thuisbezorgen. Oeps…

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Zaterdag

Vandaag kook en fotografeer ik de laatste gerechten voor het nieuwe kookboek. Ondertussen kijkt Johan de F1 kwali en plakt hij plakplaatjes in het plaatjesboek: Honderd jaor Maos en Waol, ’n Plaotjesboek van 13 Maos en Waolse durpe. Kon je sparen bij de Jumbo. Johan en Ella gaan ’s middags met z’n tweeën nog even naar IKEA. Johan wil namelijk nog een extra keukenblokje aan het andere zetten zodat we nog iets meer ruimte hebben. Als we hier toch een tijdje op moeten koken moet het natuurlijk wel zo aangenaam mogelijk zijn…

’s Avonds heeft iedereen de pap op en kijken we een filmpje met wat hapjes erbij (de Oliehoorn sauzen zijn hier tegenwoordig favoriet!). Vaste prik op zaterdagavond.

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Zondag

Johan kijkt de F1 race en ondertussen snijd ik wat verse groenten die ik rooster op het bakblik in de oven. Had ik zin in!

Als de race is afgelopen is het buiten prachtig weer geworden dus verplaatsen we ons naar buiten. Ella-Marie is met een vriendinnetje naar het zwembad bij ons in het dorp en Johan en ik rommelen nog wat in de tuin. ’s Avonds warmen we kliekjes eten op met wat groenten van het bakblik erbij.

Maandag

Het weekend is weer voorbij, aan het werk! Johan werkt vandaag thuis dus we lunchen samen met een tosti. We zaten met onze rug naar de tuin want op de andere kant van het bankje zat plakkerige hars… Ik moet het nog steeds even weghalen. De zijtuin waar we zitten is een nog aan te pakken project. Het staat vol met planten, struiken en bomen en het onkruid groeit als een malle! De vijver is nu domein van de libellen en kikkers waarvan laatstgenoemde zeer luidruchtig laten horen dat ze er zijn. We zitten erbij en kijken ernaar. Een vermakelijk tafereel wel. Binnenkort, als we tijd hebben gaan we hier aan de slag…

’s Avonds hoef ik niet te koken want er zijn nog genoeg kliekjes.

Een kijkje in de keuken week 23-2021

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Emma

    Leuk! Wanneer komt je kookboek uit?

    1. Dit najaar! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde