Een kijkje in de keuken week 28-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Vandaag heb ik een kantoordag en haal ik alvast de boodschappen in huis voor een kookdag. ’s Avonds bak ik het laatste restje nasi goreng op die nog over was van gisteren. Ik maak er pindasaus en ajam smoor bij.

Woensdag

Vandaag zit ik op kantoor en sta ik in de keuken. Ik maak onder andere twee nieuwe gerechten voor de website die ik daarna invries. Omdat ik tijdens het koken moet proeven heb ik ’s avonds vaak geen zin om hetzelfde nog een keer te eten. Begin van de middag wordt er een pakketje bezorgd dat Ella-Marie wel heel erg leuk vindt: een feestpakket van L.O.L. Suprise omdat ze vandaag jarig zijn! (Draai L.O.L. om en je hebt 7.0.7) Het pakket is tevens de aftrap van een 30 dagen durend feestje met allerlei leuke winacties en de bekendmaking van nieuwe L.O.L. Surprises. Op hun website lees je er alles over. Ella-Marie eet ’s avonds een pannenkoek voordat ze voor de laatste keer voor de zomerstop naar de scouting gaat. Ik had nog twee bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg in de vriezer liggen dus als El naar de scouting is eten Johan en ik pizza.

Donderdag

’s Ochtends werk ik eerst even op kantoor, daarna ga ik de keuken in om twee nieuwe recepten voor de website te maken.

Halverwege de middag haal ik even snel een boodschapje. Als ik thuiskom maak ik cakefrietjes voor Ella-Marie om uit te delen in de klas, alvast voor haar verjaardag. Volgens mij viel het wel in goede aarde. 🙂

Als ik de traktaties op school heb afgegeven ga ik weer snel terug naar huis want om drie uur heb ik een meeting via Teams met ons mediabureau. ’s Avonds eten we broodje hamburger met frietjes uit de airfryer. Had ik al heel lang weer eens zin in. De hamburgers en bacon grilden we buiten op de barbecue.

Vrijdag

Om negen uur staat de schoonmaakster op de stoep, wat heel erg welkom was. ?Half tien heb ik een gesprek met de uitgever om de promotie van ons tweede kookboek te bespreken. De cover en inhoud van het boek deelde ik afgelopen zondag met je op KL. Het boek komt medio september uit maar je kunt hem nu alvast reserveren bij bol.com of in onze webshop. Als je hem nu alvast reserveert krijg je hem straks als een van de eerste op je deurmat! Als je het boek via de KL-webshop bestelt kun je tevens aangeven of je een gesigneerd exemplaar wilt ontvangen. ✍??

Halverwege de ochtend komt er nog iemand langs om de horren te maken voor de kunststof kozijnen waarvan we dachten dat ze niet pasten. We dachten dat ze te klein waren maar het bleek dat er clipjes op de horren ontbraken om ze passend te maken en af te stellen. Eindelijk zitten de horren nu in de ramen en kunnen we lekker luchten zonder dat er tientallen vliegen naar binnen komen.

Een kijkje in de keuken week 28-2021

Tussendoor kreeg ik nog te horen dat Ella-Marie tijdens een buitenactiviteit met haar klas in de sloot was gevallen. Ze had een flinke snee en schaafwond op haar onderbeen maar het was gelukkig minder erg dan het er in eerste instantie uitzag. Nadat ik een setje droge kleren voor Ella had meegegeven aan twee moeders die bij de activiteiten gingen helpen kon Ella toch nog meedoen met de rest van de spelletjes.

Voordat Ella-Marie weer thuiskomt maak ik nog snel twee nieuwe recepten voor de website en werk die uit op de computer.

Zaterdag

Vandaag is het kinderfeestje van Ella-Marie. We houden het simpel en klein in onze eigen achtertuin. ’s Ochtends rijden we nog even snel naar de Action en supermarkt om versieringen, taart, etc. te halen. Rond de middag zijn we weer thuis en gaan we alles versieren en klaarmaken. We zijn net klaar als de eerste genodigde op de stoep staat. Het was een beetje afwachten wat het weer zou doen, maar gelukkig bleef het de hele dag droog (in tegenstelling tot de voorspelling). Na het uitpakken van de cadeautjes en een stukje taart konden de meiden eerst lekker zwemmen. Daarna deden we het Ik hou van Holland verjaardagsspel waarvoor we de vragen vervingen door de groep 7 vragen van het Squla Familiebordspel. De tikkende ‘bom’ zorgde hier en daar toch wel voor wat angstige gezichtjes… Als de ‘bom’ afging viel er steeds iemand af en uiteindelijk bleef er een winnaar over. De meiden waren heel sportief en het was erg leuk! Daarna werd er binnen een filmpje gekeken. Na de film werd de barbecue aangestoken voor broodje hamburger met frietjes, was er een ijsje en toen was het feestje alweer afgelopen!

Zondag

’s Ochtends delen we op KL voor het eerst de cover van ons tweede kookboek Familiegerechten! Met grote dank aan uitgeverij Forte Culinair. Hij komt medio september uit maar je kunt hem nu alvast reserveren zodat hij straks als een van de eerste bij jou op de deurmat valt. 🙂 Het is een bundeling geworden van al onze favoriete familiegerechten. Denk aan echte verwengerechten zoals zelfgemaakte pizza, kip kebab schotel, sushi en lasagne bolognese met bechamelsaus, maar ook doordeweekse familiegerechten zoals kip pangang, mihoen goreng met veel verse groente en een witlofschotel met gehakt en roomsaus. En allemaal zonder teveel poespas of ingewikkeld gedoe, want daar hou ik niet van. 🙂 Je kunt hem hier alvast reserveren!

Reserveer ons tweede kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Johan zijn ouders komen begin van de middag even langs op de fiets om een kop koffie te drinken. Eind van de middag gaan we met z’n drieën nog even wandelen met Nacho. Ons avondeten bestaat weer uit opgewarmde kliekjes.

Maandag

Het weekend is weer voorbij en de laatste schoolweek voor de zomervakantie gaat in. Ik heb vandaag een kantoordag. ’s Middags krijgen we van Campingaz een gasbarbecue met enkele accessoires thuisbezorgd. Ik ga binnenkort aan de slag om hier een aantal lekkere barbecuerecepten op te maken en deze ga ik natuurlijk met jullie delen. Wordt vervolgd! Maar eerst moet de barbecue nog even in elkaar geknutseld worden en dat is een mooi klusje voor Johan als hij thuiskomt. Dat klusje was best een klus trouwens, hij is er ruim 2 uur mee bezig geweest! Het is een hele mooie zwarte barbecue met veel leuke en handige snufjes dus dat geknutsel was het wel waard.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde