Een kijkje in de keuken week 7-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Zoals elke dinsdag sta ik ook vandaag weer in de keuken om nieuwe recepten te maken voor de website en het nieuwe kookboek.

Ook ben ik weer een beetje aan het schuiven geweest met de inrichting waardoor we nu ’s avonds lekker bij de houtkachel tv kunnen kijken. De tv is inmiddels weer verplaatst naar een andere plek en Nacho zijn hondenmand staat nu op de plek van de tv. 🙂

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Woensdag

Normaal zou het carnavalsfeest hier langzaamaan losbarsten maar omdat dat nu niet doorgaat is het morgen gekke harendag op school. Alle kinderen mogen met een gek kapsel naar school komen en ’s middags maken ze er een gezellige middag van. Om te voorkomen dat we morgenvroeg in alle ochtendhectiek nog iets moeten bedenken, experimenteren we ’s middags alvast met wat kapsels. We kiezen uiteindelijk voor een mooie strik in het haar die we morgenvroeg nog een beetje zullen opleuken met frutsels. Niet heel gek, maar wel leuk!

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Mooie luchten tijdens de dagelijkse middagwandeling met Nacho.

Ons avondeten is een ratjetoe van opgewarmde gerechten die ik eerder vandaag maakte. Ziet er niet uit maar was erg lekker. 🙂

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Donderdag

Het haar van Ella-Marie wilde ’s ochtends absoluut niet meewerken en de strik die ik gisteren maakte kreeg ik nu onmogelijk weer gemaakt! Uiteindelijk werd het dus toch weer haasten en maakte ik maar een soort knot met twee sushistokjes erin gestoken… Gelukkig was Ella-Marie er blij mee!

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Lekkere foodpost van Tony’s Chocolonely!

Een kijkje in de keuken week 7-2021

De katten houden helemaal niet van al die kou en sneeuw en zijn niet naar buiten te krijgen! Ze liggen de hele dag een beetje op de bank en stoelen te stinken…

Nacho en Ella-Marie daarentegen zijn dol op de sneeuw!

Er zijn nog genoeg kliekjes eten in huis dus voor het avondeten hoeven we alleen maar op te warmen. Love it!

Vrijdag

En het koken gaat gewoon door…

’s Middags krijgen we leuke foodpost van Johma voor Valentijnsdag met o.a. hun borrelsalades. Wat een verwennerij!

Johan zijn moeder kwam ’s middags nog even langs met ons neefje Levi. 

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Daarna gaat Ella nog even schaatsen bij een vriendinnetje.

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Zaterdag

’s Middags gingen we schaatsen op een ondergelopen weiland bij ons in de buurt.

Zondag

Tijd voor een lekker ontbijtje met roerei, bacon en zelfgerolde croissants.

Vandaag gaan we schaatsen in Tiel met Johan zijn ouders in het park vlakbij hun huis.

Na het schaatsen bleef Ella-Marie bij opa en oma om te logeren en gingen Johan en ik weer naar huis. Ella-Marie heeft nu lekker een weekje voorjaarsvakantie, dus jammer dat dit de laatste dag was dat er geschaatst kon worden. Net nu ze de smaak te pakken had!

Als we thuiskomen gaat Johan nog even wandelen met Nacho en ik maak ik alvast een begin met het Kijkje in de keuken. Er zijn vorige week heel veel foto’s gemaakt dus het uitzoeken van de foto’s was even een klusje…

’s Avonds eten we pastasalade à la Johan waarin hij zich uitleeft met koelkastkliekjes. En die zijn er altijd veel bij ons….

Maandag

We beginnen de week met dooi, ijzel en een hele saaie maar nuttige kantoordag!

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Bij de koffie warmen we twee appelbeignets en een oliebol op die ik had besteld bij de scouting om geld in te zamelen.

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Voor het avondeten haalden we twee bolletjes pizzadeeg uit de diepvries. Alle ingrediënten om de pizza’s te beleggen zijn in huis dus we hoeven de deur niet meer uit om boodschappen te doen. We kijken ’s avonds Familie Gillis: Massa is Kassa met een een bord pizza op onze schoot. 🙂

Een kijkje in de keuken week 7-2021

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde