Een kijkje in de keuken week 8-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Het is een normale werk- en schooldag. Tussen de uurtjes op kantoor door maak ik een fijne wandeling met bolle beer.

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Voor het avondeten maak ik lasagne. Had ik zoveel in! Johan is er ook dol op, maar Ella-Marie helaas niet. Tip! Als groente voegde ik dit keer een zak (400 gram) fijne soepgroenten toe aan de bolognesesaus. Zo’n zak kost nog geen euro en smaakt echt heel lekker in de lasagne! Ella-Marie krijgt een gebakken ei op brood met wat salade erbij. Iedereen blij.

Na het eten ga ik weer wandelen met Nacho. Nooit gedacht dat ik wandelen zo fijn zou gaan vinden…

Een kijkje in de keuken week 8-2020

’s Avonds zijn we allemaal uitgeteld. En zo ziet dat eruit. Gezellig toch!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Woensdag

Dit tref ik ’s ochtends aan op de deurmat als ik naar beneden ga. Goedemorgen!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Hopelijk heb ik nu niet je eetlust verpest? Tja, dit soort taferelen horen nu eenmaal ook bij ons leven. #ikkanhetnietmooiermakendanhetis

Johan had Nacho een wormtablet gegeven in zijn eten, en die kwam er net zo vrolijk weer uit als dat hij erin ging. Wat een drama was dit om schoon te maken zeg! De hele hal meurt er nu nog naar.

Zó gezellig, dieren.

Afijn, nadat de boel weer was opgeruimd (en ik mijn handen flink had schoongeschropt), was het tijd om te koken. Hopelijk heb je weer een beetje trek gekregen, want deze zelfgemaakte kip Hawaï is heel lekker! 🙂 Ella-Marie vind Hawaï-saus uit een potje overigens lekkerder, want zegt ze: “Daar zit minder groente in”.

Uhm, dat klopt.

Tijdens het maken van de foto’s ligt Nacho er weer gezellig bij.

Heb ik al gezegd hoe gezellig dieren zijn?!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Donderdag

Eind van de ochtend heb ik een afspraak bij het Van der Valk Hotel in Tiel met mijn contactpersoon van mediabureau Semilo.

Een kijkje in de keuken week 8-2020

We pakten de lift naar de 16de verdieping om boven in de skybar te gaan zitten (daar heb je een mooi uitzicht op Tiel en omstreken), maar zagen dat de lift niet verder ging dan de 15de verdieping. Toen we daar uitstapten dachten we dat we met de trap nog een verdieping omhoog moesten, dus liepen we het trappenhuis in. En toen viel de deur achter ons dicht in het slot! De trap naarboven kwam nergens uit en dus moesten we 15 trappen naar beneden lopen. Beneden in de bar maar even gevraagd hoe het zat, maar bleek dat we de verkeerde lift hadden genomen. En de skybar was bovendien dicht. Hebben wij weer. Uiteindelijk zijn we maar in het restaurant gaan zitten. 🙂

’s Middags kreeg ik een pakket van Lonka thuisbezorgd met lekkers ter ere van hun 100-jarig bestaan!

Ook maak ik nog even snel een nieuw recept voor KL. Ik warm een gedeelte ’s avonds weer op als avondeten en serveer er gebakken kaasschnitzels en gekookte broccoli bij.

Vrijdag

Ella-Marie mag vandaag verkleed naar school. Het is de laatste dag school voor de carnavalvakantie en dus is het feest op school. Ella gaat verkleed als cowgirl. ? Gewapend met een roomhoorntje… ?

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Om twee uur ’s middags is de school uit en maakt iedereen zich klaar voor de jeugdoptocht. Die begint om drie uur voor de school. Groep 6 waar Ella-Marie inzit, doet dit jaar mee met een loopgroep: de Twisters!

De optocht eindigt bij de kroeg waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Helaas niet in de prijzen gevallen, maar wel een hele leuke optocht gehad!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Als we thuiskomen kleden we ons om en maken we het eten klaar. Johan had ’s middags varkenshaas in satémarinade gezet dat we nu aan de spies rijgen en grillen. Erbij wat pindasaus, frietjes en sla. Smullen maar!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Zaterdag

Terwijl Ella-Marie oliebollen verkoopt voor de scouting, werken Johan en ik nog een paar uurtjes op kantoor. Ook maakt Johan nog twee recepten voor KL die ik alleen maar op de foto hoeft te zetten.

’s Avonds lopen we met de Twisters mee in de verlichte carnavalsoptocht in Alphen. Dat was zo leuk!

Zondag

De grote carnavalsoptocht die ’s middags stond gepland door Dreumel werd helaas afgelast vanwege het slechte weer. Begrijpelijk, maar ook heel jammer! Het geplande feest dat na de optocht zou beginnen ging alsnog door, dus trokken we ’s middags toch nog even onze Twister pakken aan.

Maandag

Vandaag is een speciale dag want Johan zijn zus gaat trouwen! Ze houden het klein en intiem. ’s Ochtends als ze thuiskomen van het gemeentehuis gaan we ze feliciteren en ’s avonds gaan we met een klein gezelschap uit eten. Was een hele gezellige en mooie dag!

Een kijkje in de keuken week 8-2020

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde