Een kijkje in de keuken week 2-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Daar gaan we weer, de eerste week van het jaar begint met thuiswerken en leren. Dat is niet ideaal, maar we maken er het beste van. Johan bakt poffertjes als lunch! Dit recept.

Een kijkje in de keuken week 2-2021

’s Avonds eten we risotto met krokant gebakken aardpeer, hazelnoten en Gruyère. Dit recept van HelloFresh waardoor we speciaal aardpeer in onze moestuin hebben geplant. We vinden dit zó lekker! Dit is nu het tweede jaar op rij dat we kunnen genieten van deze heerlijke knolletjes uit eigen moestuin en het is een echte traktatie om ons elke winter op te verheugen. In de zomer bloeit de aardpeer met grote gele bloemen en in de winter geniet je van de kleine knolletjes. Als de knolletjes eenmaal uit de grond zijn moet je ze wel snel opeten, ze drogen heel snel uit en smaken dan miet meer zo lekker.

Een kijkje in de keuken week 2-2021

Woensdag

’s Avonds is er weer een online meeting van de scouting. Deze twee dames deden het gezellig samen.

Donderdag

Vandaag staat er een kookdag op de planning. Ik heb nu genoeg recepten gekookt om tot eind maart in te plannen! Vanaf volgende week wil ik gaan koken voor het tweede boek.

Vrijdag

En kookdag nummer 2…

’s Avonds kijken we The voice of Holland. Nacho kijkt ook gezellig mee.

Een kijkje in de keuken week 2-2021

Zaterdag

Het heeft ’s nachts gevroren en dat levert ’s ochtends mooie plaatjes op.

En kookdag nummer drie…

Ik ben bijna klaar met koken als Johan zijn ouders langskomen. Weken geleden ging onze afzuigkap kapot en het was nogal een zoektocht om een nieuwe te vinden die past in de schouw. Omdat de keuken toch op de planning staat om te slopen dachten we aanvankelijk wel even zonder te kunnen, maar daar moesten we toch van terug komen. Na iedere kookbeurt was het spekglad in de keuken! Uiteindelijk hadden we een afzuigkap gevonden die paste en Johan zijn vader komt helpen om hem op te hangen. Het was nog een heel gepuzzel maar uiteindelijk (mede dankzij een helder inzicht van Johan zijn moeder :)) is het gelukt!

Een kijkje in de keuken week 2-2021

We hebben ’s avonds geen zin meer om te koken en besluiten een klein borrelplankje te maken met zelfgemaakte eiersalade (met gerookte kip erdoor) en deze carpacciotapenade. We smikkelen de hapjes op voor de tv op en kijken ondertussen de film Beverly Hills Cop 2.

PS Die oude baksteenmal op het aanrecht waar mijn flessen olijfolie en dergelijke instaan vind je hier in onze webshop.

Zondag

Na twee jaar hebben we eindelijk een lamp (kroonluchter) opgehangen in de woonkamer. ? Ik wil ook nog klemkapjes bestellen zodat ik af en toe de look een beetje kan veranderen. PS Heeft er iemand nog tips om de muur boven de schouw te decoreren? Het is nu zo kaal. Misschien een grote spiegel, schilderij, mooie krans of een hertenkop (nep natuurlijk!).

Een kijkje in de keuken week 2-2021

Aan het eind van de middag maken we een lekkere wandeling met Nacho. Zeker nu we nergens naartoe kunnen en lange dagen binnen zitten, is het heerlijk om elke dag even een frisse neus te halen. Je knapt er zo vanop!

Een kijkje in de keuken week 2-2021

’s Avonds eten we van alles wat we nog in huis hebben. We gooien frietjes en kroketten in de airfryer, trekken een eischoteltje uit de koelkast, snijden wat komkommers en klaar zijn we weer.

Een kijkje in de keuken week 2-2021

Dat oranjesausje is Johan zijn zelfgemaakte samuraisaus van mayonaise, sambal en zoete chilisaus. Lekker bij de frietjes!

Maandag

Het weekend is weer veel te snel voorbij gevlogen. De wekker gaat ’s ochtends om zeven uur, want er moet weer gewerkt en geleerd worden. Tussen de middag lunchen we met een tosti.

Een kijkje in de keuken week 2-2021

’s Avonds eten we een Hollands agv’tje wat een zeldzaamheid is in huize Verweij maar ons alledrie prima smaakt. We hadden 2 kipfilets in de lengte doorgesneden zodat ze sneller gaar zijn en gekruid met paprikapoeder, zout en peper en omwikkeld met een plakje spek. Op een bakblik besprenkelen met een beetje olijfolie en 10 tot 15 minuten in de oven op 200 graden. De broccoli was gekookt en daarna omgehusseld met een beetje zeezout en knoflook-peper-rozemarijnolijfolie. Was heerlijk!

Een kijkje in de keuken week 2-2021

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Ik zou een mooie spiegel boven je schouw plaatsen. Dit maakt de ruimte groter. Eentje in een brocante sfeer, past goed bij de rest van je landelijke interieur. Of deze https://www.fonq.nl/product/nordal-square-wandspiegel/336728/ , die is moderner maar past goed bij het lijnenspel van de schouw.
    Ook de food collectie van https://www.werkaandemuur.nl/nl/collectie/food/786 past goed boven je schouw.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde