Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Klik hier als je de video niet kan zien. Deze eiersalade met prei, oude kaas en mosterd proefde ik jaren geleden bij een La Place restaurant en ik was op slag verliefd. Nu jaren later heb ik hem eindelijk zelf gemaakt en ik ben weer net zo verliefd als toen. Deze wil je maken!
Kookvideo's, Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Paasrecepten, Lunch, Salades, Voor bij de borrel
Ingrediënten
Bereiding
Kook de eieren in kokend water circa 8 tot 10 minuten totdat ze hard zijn. Spoel ze direct af met koud water en pel ze. Hak de eieren grof.
Snijd de prei overlangs doormidden en spoel eventueel zand weg tussen het blad. Snijd het witte gedeelte van de prei in flinterdunne plakjes. Het groene gedeelte van de prei kun je bewaren voor een ander recept.
Voor dit recept gebruik ik alleen het witte en lichtgroene gedeelte van de prei omdat die een zachte, verfijnde smaak heeft. Het groene gedeelte van de prei is sterker van smaak en kun je prima gebruiken om bijvoorbeeld in de soep te doen, of gebruik voor macaroni of spaghetti.
Meng de gehakte eieren met de prei, oude kaas, mayo, yoghurt en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de eiersalade voor serveren met wat vers geknipte bieslook.
Enjoy!
om 09:24
En ook dit recept viel erg goed in de smaak hier bij de heren .
Merci
om 10:42
Graag gedaan Geertje, leuk om te horen! 🙂
om 12:26
Oh wat heb ik daar nu trek in! Ziet er heerlijk uit! Ik heb ‘m gepind voor de volgende keer dat ik eens lekker wil lunchen!