Video: eggs benedict

Video: eggs benedict

Ik ben dol op eieren. Of ze nou gekookt, gebakken, scrambled of gevuld zijn en op welk moment van de dag ook geserveerd: ik kan er geen genoeg van krijgen.

Mijn meest favoriete ontbijt- of lunchgerecht met ei zijn de Amerikaanse eggs benedict: een opengesneden geroosterd muffinbroodje belegd met ham of bacon, twee gepocheerde eieren en rijkelijk overgoten met hollandaise-saus. VerrukGeluk ten top!

Voor wie denkt dat dit gerecht alleen is weggelegd voor de wat meer ervaren thuiskok: mispoes! Zelfs de meest onhandige keukenkluns onervaren thuiskok kan dit gerecht moeiteloos op tafel toveren. Kijk en lees maar mee. 

Klik hier als je de video niet kan zien.

Ontbijt- of lunchgerecht voor 1 persoon — 15 minuten

Ingrediënten

Verder nodig
Snijd de beschuitbol doormidden en rooster hem in de oven, of in een broodrooster.

Breng een ruime pan met water tegen de kook aan — het water mag nog net niet koken. Tik een ei in een koffiekopje, zorg dat de eidooier heel blijft. Roer met een lepel in het water, zodat een klein draaikolkje ontstaat. Laat het ei rustig, in het midden van het draaikolkje, in het water glijden. Doe hetzelfde met het andere ei. Pocheer de eieren in 3 minuten gaar — het eiwit is dan gestold en de dooier nog mooi zacht. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord. Snijd rafelig eiwit aan de zijkanten eventueel weg, zodat je een mooi rond ei overhoud.

Maak de hollandaise-saus.

Beleg beide helften van de beschuitbol met een plak ham, gepocheerd ei en schenk de warme hollandaise-saus eroverheen. Serveer direct.

Video: eggs benedict

Enjoy!

Inspiratie, Kookvideo's, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde