Eiersalade met zalm in een glaasje

Deze glaasjes gevuld met eiersalade en zalm zijn leuk om op tafel te zetten tijdens de paasbrunch, of serveer als feestelijk voorgerecht voor een diner. Je kunt de glaasje van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Menu, Thema recepten, Paasrecepten, Voorgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 4 el fijngesneden ijsbergsla
  • 4 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl gedroogde dille
  • 50 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Paar sprietjes bieslook, in ringen gesneden

Verder nodig

  • 4 mooie serveerglazen (niet te groot)

Bereiding

Prik gaatjes in de eieren en kook ze 9 minuten in een pan met ruim kokend water. Spoel de eieren af met koud water en pel ze direct. Hak de eieren fijn en meng in een kom met de mayonaise, crème fraîche en dille. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de ijsbergsla over de glaasjes en schep hier bovenop de eiersalade. Garneer met de reepjes gerookte zalm. Druppel een klein beetje citroensap over de zalm en bestrooi met wat bieslook.

Serveer direct.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin