Flensjes met Nutella en banaan

Flensjes met Nutella en banaan, dat is een heerlijke combi! Een flensje is eigenlijk hetzelfde als een pannenkoek alleen dan dunner gebakken.

Voor dit recept zijn flensjes smakelijker dan pannenkoeken omdat ze gevuld worden met Nutella en banaan en daarna worden opgevouwen. Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook heel feestelijk uit! Nog wat gehakte hazelnoten erover en dan, smullen maar!

Wereldgerecht, Kinderrecepten, Franse recepten, Dessert, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 1x basisrecept pannenkoeken (voeg iets meer melk toe om het beslag vloeibaarder te maken, zo kun je het beslag makkelijker laten uitvloeien en dunnere pannenkoeken bakken)
  • Nutella
  • Banaan, in plakjes gesneden (Besprenkel met een beetje citroensap om te voorkomen dat hij verkleurt. Reken ongeveer 1 banaan voor 4 flensjes)
  • Hazelnoten, grof gehakt en goudbruin geroosterd in droge koekenpan
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Verder nodig

  • Pannenkoekpan

 

Bereiding

Maak de pannenkoeken volgens dit basisrecept. Voeg iets meer melk toe dan in het recept staat, zodat het beslag vloeibaarder wordt. Zo kun je het beslag makkelijker laten uitvloeien in de pan en dunnere pannenkoeken (flensjes) bakken. Gebruik steeds een klein beetje zonnebloemolie om de flensjes in te bakken.

Bestrijk de pannenkoeken met een laagje Nutella. Vouw de pannenkoeken in vieren en leg de plakjes banaan ertussen. Bestrooi met de hazelnoten en serveer direct.

Flensjes met Nutella en banaan

Flensjes met Nutella en banaan

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin