Frambozenmousse (basisrecept)

Het recept voor deze frambozenmousse komt uit het kookboek Franse taartjes klein en groot. Ik heb de bereiding iets aangepast zoals ik dat makkelijk vind. In het boek wordt hij gebruikt voor een frambozenmoussetaart, maar ik deel hem hier als basisrecept. Je kunt hem namelijk ook serveren als dessert. Gewoon zo smaakt hij al lekker, maar je kunt hem ook een beetje oppimpen. Zo maak je er een feestelijk dessert van om te serveren voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, of tijdens een diner. Ik gebruikte dit recept om een lekker toetje voor Valentijnsdag te maken. Dat recept ga ik maandag met je delen. Geniet nu alvast van dit heerlijke basisrecept. 

Basisrecepten, Zoete keuken, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Tanja

  Jammer dat je niet aan kunt geven hoeveel frambozen je nodig hebt zonder dat je overhoudt… Als je dat niet al een bestemming voor hebt, vind ik het verspilling.

 2. Annelies

  Kun je de rest van de frambozen saus ook invriezen of verliest er dan veel van de smaak?

  1. Hoi Annelies, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd (je kunt hem redelijk lang bewaren in de koelkast), maar ik denk dat dat prima kan.

 3. Leo

  Mogen het ook verse frambozen zijn?

  1. Dat mag uiteraard maar die zijn een stuk duurder en omdat je alleen het sap gebruikt is dat zonde.

   1. Leo

    Ok, begrijpelijk, maar ik kan ze goedkoop krijgen. Ik ga het eens uit proberen!
    Dank je wel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde