Frisse citroenkwarktaart

Deze citroenkwarktaart met bodem van lange vingers is wat mij betreft de perfecte zomertaart: hij is licht, luchtig en heerlijk fris! En ook nog eens supermakkelijk om te maken, dus waar wacht je nog op? Snel de keuken in en aan de slag!

Wereldgerecht, Seizoen, Hollandse recepten, Gebak, Dessert, Zomerrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(6 stemmen)
10 reacties

Verdeel je liefde

  1. Suzanne

    En als de lange vingers wel boven komen drijven, wat dan?

    1. Als het toch gebeurt kun je daar niks meer aan doen helaas.

  2. Mechjr

    Ow wauw wat leuk. Precies dit recept, maar dan met mandarijntjes uit blik en ‘m scheutje rum eet ik al ruim 35 jaar op mijn verjaardag. Recept georven van mijn leenoma. Nooit eerder tegen gekomen zo.
    Mijn all time favorite?

  3. Ohhh ik krijg spontaan trek! Wat ziet dat er heerlijk uit zeg. Leuk servies ook! Past goed bij de taart.

  4. Oeh heerlijk! Ik zou inderdaad ook de lange vingers besprenkelen met iets van citroensap of sinaasappelsap. Worden ze lekker smeuïg van. 🙂

  5. Caroline

    Ik maak de lange vingers altijd vochtig met wat sinasappelsap of iets dergelijks. Dan is het risico dat de lange vingers omhoog komen een stuk kleiner?.

  6. Arja

    Weinig voor nodig, en de bodem van lange vingers spreekt mij erg aan.
    Zodra het weer lekker weer is, ga ik deze in onze vakantie maken.
    Spannend ook wel, meestal als ik zonder een mix wat ga bakken of
    maken mislukt dan op de één of andere manier.

    1. Rachel

      Helaas is mijn gelatine gaan klonteren in het beslag.. smaak is wel heeerlijk!! Zeker nog een keer proberen.

      1. Johan

        H’m even proberen. Maar dan uiteraard zonder gelatine maar met agar. Want zeg nou zelf, dooie varkens in je taartje? Dat klinkt niet feestelijk.

        1. Mieke

          Dat vind ik ook niet kunnen…

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin