7x bakken met walnoot

7x bakken met walnoot

De walnotenboom in onze achtertuin is weer zeer royaal dit najaar. Iedere dag zijn we druk met rapen om ze daarna te laten drogen. Terwijl de oogst van vorig jaar nog niet eens op is! Walnoten zijn heerlijk in gerechten maar ook om mee te bakken. Van taarten tot cakes, de walnoot maakt ze nog net iets lekkerder. Om je te inspireren heb ik de lekkerste baksels met walnoot op een rij gezet. Wat is jouw favoriet? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!

1. Walnotentaart

Tijdens onze vakantie in de Dordogne proefde ik voor het eerst een walnotentaart. Ik was op slag verliefd op deze lekkernij! Eenmaal thuis ging ik zelf aan de slag. Het resultaat is net zo lekker als de Franse variant!

2. Appelcake met walnoten

Als ik zin heb om iets lekkers te bakken, maar niet lang in de keuken wil staan, dan bak ik een cake. Deze cake met appel en walnoot is favoriet in de herfst en winter, maar smaakt eigenlijk het hele jaar door.

3. Koffie-walnoten cakerol

Verwen jezelf of anderen bij de koffie met deze koffie-walnoten cakerol: sappig cakebiscuit met espresso en walnoot gevuld met slagroom met een vleugje koffielikeur. Voor serveren maak je het af met een mooie toef slagroom. Hier scoor je punten mee!

Koffie-walnoten cakerol

4. Walnotenkoek (uit Med)

Deze walnotenkoek maak je met maar 4 ingrediënten! Ondanks dat er geen boter of olie in het recept zit is hij heerlijk smeuïg. De sinaasappelrasp geeft hem een warm aroma. Het recept komt uit Med Een kookboek van culinair auteur Claudia Roden.

Walnotenkoek (uit Med)

5. Omgekeerde appelcake met walnoten

Steek je hand omhoog als je nooit genoeg krijgt van appeltaart! Ik ben dol op alle soorten taart maar appeltaart blijft een van mijn favorieten. Ik heb even getwijfeld of ik dit een appelcake of appeltaart zou noemen, het kan eigenlijk allebei, maar ik vind dit toch meer een cake. Hoe je hem ook noemt, smaken doet ‘ie!

Omgekeerde appelcake met walnoten

6. Bananenbrood met walnoot en chocolade

Vroeger was ik niet zo dol op bananenbrood maar nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Dit bananenbrood met walnoot en chocoladeglazuur is een verrukkelijke variant!

Bananenbrood met walnoot en chocolade

7. Appeltaart met rumrozijnen en walnoot

Deze appeltaart krijgt een feestelijk tintje met deegsterren op de bovenkant. Aan de appelvulling voeg ik rumrozijnen en walnoot toe. Smullen!

Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde