Speculaasmuffins

Klik hier als je de video niet kan zien — Gisteren deelde ik deze gevulde speculaaskoeken, vandaag zijn de speculaasmuffins aan de beurt! Een heerlijk luchtig en smeuïg cakeje met subtiele speculaassmaak. Perfect om op tafel te zetten tijdens de sinterklaasintocht!

Als je nu de keuken induikt kun je over dertig minuten al een hap nemen van deze lekkernij! De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk standaard in je keukenkast. 

Speculaasmuffins

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml melk
  • 150 g bloem
  • Half zakje bakpoeder
  • Geschaafde amandelen voor garnering

Verder nodig
8 kartonnen muffinvormpjes (ik kocht ze bij de Hema), elektrische handmixer, zeef, spatel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren en suiker luchtig. Voeg de speculaaskruiden, olie en melk toe en klop verder. Roer de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef in drie porties boven het beslag. Spatel door het beslag.

Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen. Bak circa 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Speculaasmuffins

Eet smakelijk!

Thema recepten, Wereldgerecht, Gebak, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. ina de klein

    Ik hoop dat het jou lukt om mij toe te voegen

  2. Ka

    Ben ze nu aan het maken. Is het 180 graden in een heteluchtoven?

  3. Irma

    Leuk recept.
    Kan ik de zonnebloemolie vervangen door roomboter?

    1. Ik weet niet of de verhoudingen dan nog kloppen, maar je kunt het proberen Irma!

Follow on Bloglovin