Gegratineerde knoflookchampignons

Dol op gebakken champignons? Dan ga je deze met kaas gegratineerde knoflookchampignons ook vast heerlijk vinden!

De champignons worden eerst even aangebakken met een sjalotje en wat knoflook en daarna afgeblust met witte wijn. Dan mogen ze in een ovenschaaltje (of aluminium barbecueschaaltje als je ze op de barbecue bereid) en bestrooi je ze met geraspte kaas. Even gratineren in de oven of op de barbecue en dan, smullen maar!

Je kunt deze champignons serveren als borrelhapje, maar ook als voorgerecht op een bedje van sla, of als bijgerecht.

Thema recepten, Menu, Seizoen, Barbecuerecepten, Groenten, Zomerrecepten, Bijgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

voor 2 personen als bijgerecht

  • 250 g champignons, schoongeborsteld
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Scheut droge, witte wijn
  • 75 g geraspte oude kaas (of andere pittige kaas)
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan
  • Ovenschaaltje

Bereiding

Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie en laat heet worden. Bak de champignons op hoog vuur 2 minuten tot ze beginnen te kleuren, houd de champignons constant in beweging. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de sjalot toe en bak 1 minuut mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn. Kook op hoog vuur verder tot de wijn verdampt is. Roer de peterselie door de champignons.

Schep de champignons in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de champignons 8 minuten op de barbecue (met gesloten deksel) of in een voorverwarmde oven van 200 graden, tot de kaas gesmolten is.

Gegratineerde knoflookchampignons

Gegratineerde knoflookchampignons

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin