Gemarmerd bananenbrood

Terwijl ik met Nacho tijdens puppytraining stond te verregenen op een modderig grasveld, maakte Johan thuis dit bananenbrood. En wat is hij goed gelukt! Dit sappige bananenbrood is gemarmerd met cacao en krijgt zo een heerlijk, subtiele chocoladesmaak. Simpelweg verrukkelijk!

Thema recepten, Menu, Valentijnsrecepten, Picknick, Moederdag, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 125 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 2 afgestreken el cacaopoeder
  • 2 el melk

Verder nodig

  • Cakeblik van 25 cm
  • Vel bakpapier

Gemarmerd bananenbrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Roer het zelfrijzend bakmeel, het zout en de suiker in een kom door elkaar.

Roer in een andere kom de bananen en eieren door elkaar. Roer met een garde het banaan-eimengsel door de droge ingrediënten. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag.

Roer in een kommetje het cacaopoeder en de melk door elkaar voeg 1/3 van het cakebeslag toe. Roer door elkaar.

Giet om en om het witte en bruine beslag in de cakevorm. Roer met de achterkant van een lepel door het beslag om het te marmeren, roer niet te lang dan is het effect weg. Schuif het cakeblik in het midden van de oven en bak 65 minuten.

Haal het bananenbrood uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Stort de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen op het rooster.

Gemarmerd bananenbrood

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Nathalie Boers

    Gemarmerd bananenbrood is goed in de smaak gevallen in ons gezin. Top!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin