Ingrediënten

  • 75 g ongezouten roomboter
  • Scheut olijfolie
  • 4 stronken witlof, overlangs doormidden gesneden (kontje laten zitten)
  • 2 sinaasappels, een paar stukjes schil en sap*
  • 3 jeneverbessen, gekneusd
  • 1 takje tijm*

*Zie onderstaande garneertip.

Nodig

  • Grote koekenpan

Garneertip! Snijd een paar stukjes sinaasappelschil met een mes in hele smalle reepjes en houd achter voor garnering. Pluk van het takje tijm enkele blaadjes en houd achter voor garnering.

Bereiding

  1. Verhit 50 gram roomboter en de olijfolie in de koekenpan en leg de witlof erin. Bak de witlof kort op hoog vuur rondom goudbruin.
  2. Voeg 100 ml water en de rest van de ingrediënten toe (behalve de overige boter) en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de witlof zacht is.
  3. Haal de witlof uit de pan en zet opzij. Kook het vocht in de pan op hoog vuur in tot siroopdikte. Roer de overige boter erdoor en leg de witlof terug in de saus. Serveer direct.

Gesmoorde witlof in sinaasappelsaus

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin