Gestoomde kip en groenten (uit de Steam Aerofryer)

Onlangs zag je misschien al in het Kijkje dat we een nieuwe airfryer hebben omdat de vorige kapot ging. Dit keer kozen we voor de Steam Aerofryer van Princess omdat die naast een hetelucht friteuse ook kan stomen. In het bijgeleverde receptenboekje kwam ik dit recept tegen voor gestoomde kip en groenten. Het sprak me direct aan. Ik ben dol op gestoomd eten omdat het gezond en lekker is en vind het jammer dat ik geen stoomoven heb. Ik was dus heel benieuwd hoe de stoomfunctie op deze Steam Aerofryer zou werken.

Ik heb het recept hier en daar heel iets aangepast maar in grote lijnen het recept gevolgd. Het resultaat was licht en verrukkelijk! Omdat de kipfilet van tevoren gemarineerd was had hij een heerlijke smaak en hij was supersappig! De groenten zijn na het stomen nog mooi van kleur en hebben een knapperige bite. Precies waar ik van hou. Eigenlijk kun je dit geen koken noemen, zo makkelijk is het. In de mand onder de aero-plaat worden alle sappen opgevangen en dat vocht kun je bij het serveren weer over je rijst, kip en groenten verdelen.

Ik ga ervan uit dat je dit gerecht ook in een gewone stoomoven kunt maken, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee. Ik kan dus niet zeggen of de temperatuur en bereidingstijd dan hetzelfde zijn.

Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Airfryer, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde