Gevulde portobello met geitenkaas

Portobello’s zijn grote, vlezige champignons die bij uitstek geschikt zijn om te vullen. Met de vulling kun je eindeloos variëren: gehakt of worstvlees, roomkaas, truffelpuree, tomaat en mozzarella, etc., etc. Johan en ik zijn dol op deze gevulde portobello met geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Heerlijk als voor- of bijgerecht. Je kunt ze ook als vegetarisch hoofdgerecht serveren op een salade en wat knapperig stokbrood erbij. Reken dan twee portobello’s per persoon.

Je kunt deze portobello’s bereiden op de barbecue, of in de oven. 

Thema recepten, Menu, Barbecuerecepten, Groenten, Voorgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

Reken per persoon 1 portobello als voor- of bijgerecht en twee als hoofdgerecht

  • 2 portobello’s
  • 75 g verse geiten(room)kaas (versafdeling supermarkt)
  • 2 tl honing
  • 1 el pijnboompitten
  • Paar takjes basilicum
  • Extra vierge olijfolie

Verder nodig

  • Ovenschaal of barbecueschaaltje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden, of verwarm de barbecue.

Snijd de helft van de basilicum fijn, de andere helft is voor garnering.

Leg de portobello’s met de open kant naar boven in een ovenschaal. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper. Vul de portobello’s met de geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitjes, gehakte basilicum en druppel de honing eroverheen.

Bak in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden, of in een aluminium barbecueschaaltje op de barbecue met gesloten deksel circa 15 minuten, tot de portobello’s zacht zijn. Garneer voor serveren met de overige basilicumblaadjes.

Gevulde portobello met geitenkaas

Gevulde portobello met geitenkaas


Gevulde portobello met geitenkaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin