Deze gevulde tomaten met gehakt zag ik afgelopen zomer liggen in de Franse supermarkt. Klaar om thuis de oven in te schuiven. Maar zelf maken is net zo makkelijk. Je kunt ze van tevoren maken en later afbakken in de oven. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld tomatenrisotto (recept volgt), of serveer met gebakken aardappeltjes en sperziebonen of een salade.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze uit. Dit gaat het makkelijkste met een lepel en eventueel een mesje. Bewaar de bovenkant van de tomaten. (Het uitgeholde tomatenvruchtvlees en sap heb je voor dit recept niet meer nodig, maar kun je bijvoorbeeld voor tomatenrisotto gebruiken.) Zet de tomaten omgekeerd op een bord om uit te lekken.
Doe het gehakt met de overige ingrediënten (houd wat peterselie achter voor garnering) in een kom en kneed door. Breng goed op smaak met zout en peper uit de molen.
Zet de tomaten in de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel (het gehakt slinkt dus je mag het gehakt best iets hoger maken). Leg de bovenkant van de tomaten op het gehakt. Drizzle wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met wat paneermeel.
Bak de gevulde tomaten met gehakt circa 30 minuten in de oven, of tot het gehakt gaar is. Bestrooi voor serveren met de overige peterselie.
Hoeveel sterren geef jij dit recept? Deel je sterren hieronder en laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie. Ik ben benieuwd!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 10:53
Goedemorgen! Is dit gerecht ook in de stoomoven te bereiden en zo ja : hoe?🙂
om 11:21
Dat kan zeker Tonny, maar durf niet te zeggen hoe gezien ik zelf geen stoomoven heb. Zou gewoon de gebruiksaanwijzing van je stoomoven volgen. 🙂