Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Gesponsord — Ja hoor, ik heb er weer een voor je: een lekker eenpansgerecht! Word jij daar ook zo blij van?

Dit stroganoff-pannetje met gehaktballetjes zet ik regelmatig bij ons op tafel: sappige gehaktballetjes zachtjes gaar gesmoord in een romige stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Moet je zien hoe snel die pan leeg gaat! Ik serveer er gebakken aardappels bij, maar varieer dikwijls met pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Net hoe de bui hangt.

Als groot liefhebber van makkelijke eenpansgerechten kan ik niet zonder een goede hapjespan met deksel. Ik gebruik de Tefal hapjespan (24 cm) uit de Cook Right pannenserie. Dankzij de hoge rechte rand kan er lekker veel in en door de deksel droogt het gerecht niet uit. Superhandig vind ik de Thermo-spot die effen rood kleurt als de ideale baktemperatuur bereikt is — zo behoudt het gerecht zijn optimale smaak en textuur. En door de anti-aanbaklaag (geen PFOA) is boter of olie overbodig!

Bij DekaMarkt spaar je nu heel voordelig voor een complete Tefal pannenset uit de Cook Right serie: Tefal pannen van hoge kwaliteit, Thermo-spot, Tefal anti-aanbaklaag — vrij van PFOA. Je ontvangt bij elke 10 euro aan boodschappen 1 pannenzegel. Extra pannenzegels ontvang je bij diverse actie-artikelen. Bij een volle spaarkaart krijg je hoge korting op een Tefal pan naar keuze. Heb je nog geen hapjespan? Grijp je kans!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • 45 g paneermeel
  • 2 el mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ei
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt

Voor de stroganoffsaus

  • 2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
  • 400 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 ml kook-, of slagroom
  • Worcestersaus en tabasco, optioneel voor extra pit!
  • Eventueel aardappelzetmeel of maizena om de saus te binden

Verder nodig
Hapjespan met deksel

Bereiding
Doe de ingrediënten voor het gehakt (gebruik de helft van de peterselie) in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed het gehakt door elkaar en draai er circa 20 gehaktballetjes van.

Verhit de hapjespan en wacht totdat de Thermo-spot egaal rood gekleurd is. Hij heeft dan de juiste temperatuur bereikt voor het beste bakresultaat. Voeg de gehaktballetjes toe (je hoeft geen boter of olie te gebruiken!) en bak rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken, want ze garen straks verder in de saus. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak de paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak net zolang totdat de groenten geslonken zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 250 ml water en de room toe. (Voor wat extra pit voeg ik worcestersaus en tabasco toe, maar dit is optioneel.) Breng het vocht aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en het vocht iets is ingedikt.

Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van aardappelzetmeel of maizena en water.

Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met de overige peterselie.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

Eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met DekaMarkt.

Eenpansgerechten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
56 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ria

    Was heel erg lekker !!! Goed recept; heb er wat bloem over gedaan tijdens het bakken van de ui en paprika en nog een paar gehakte augurkjes er door gedaan. Heerlijk !

    1. Goed idee Ria om er wat gehakte augurkjes doorheen te doen. 🙂 Lekker!

  2. Nancy

    Super lekker!!! Voor herhaling vatbaar

    1. Leuk om te horen Nancy!

  3. Cornelia

    Hallo
    Met een bindmiddel anders wat waterig [kookroom]
    smaak nu wel een beetje flauw ik denk dat het door de maïzena komt.
    Probeer het de volgende keer met de slagroom .

  4. Marijke

    Heerlijk recept! Dat gaan we zeker nog eens maken.

    1. Leuk om te horen Marijke!

  5. Luc Weyns

    Hebben al verschillende van uw gerechten gemaakt, lekker maat dit is een topper!

    1. Superleuk om te horen! 🙂

    2. Somers Edwin

      Hallo,
      We hebben dit gisteren gemaakt.
      Heerlijk,iedereen was er dol op.
      Reactie van mijn kleindochter van 4 jaar. Bompa jij hebt heel lekker gekookt😘

      1. O het mooiste compliment dat er maar bestaat! 🙂

  6. Marianne

    Heerlijk van het weekend gemaakt, ,Manlief smulde ervan ,nog sous over gaat vanavond over de snitsel

    1. Leuk om te horen Marianne! 🙂 En goed idee trouwens om de rest over een schnitzel te doen. Heerlijk!

  7. Hoe lekker ziet deze stroganoff er uit, wahh! Leuk pannetje ook!

  8. Van de week gegeten, was erg lekker!

  9. Muri

    Vanavond gegeten….was echt heerlijk!

  10. Carmelita

    Heerlijk! Inmiddels ook variatie gemaakt met kabeljauw ipv gehakt en erwtjes ipv de groenten. Ook lekker.
    Mooie kooksite!!

    1. Oh, dat klinkt ook goed!

  11. yvonne

    Ik wil dit recept gaan maken, alleen lust ik geen champignons. Heb je idee voor alternatief?

  12. Angélique

    Hoi Annemiek,
    Wat een heerlijk recept; we hebben er echt van genoten! Lekker met krieltjes en een zelfgemaakte salade! Voor herhaling vatbaar!.

    1. Superleuk om te horen Angélique! 🙂

  13. Wil van Berkum

    Wij hebben het vanavond gegeten. Ik heb het bereid in de MC , dus een iets andere volgorde. Het smaakte heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar. Wij hebben hwet gegeten met rijst.

  14. Karin

    Heerlijk gegeten vanavond. We hadden er rijst bij. Zeker voor herhaling vatbaar.

  15. Marianne

    Lijkt me een heerlijk recept, heb alleen niet zo’n pan. Kan ik het ook in een Tajine bereiden??

    1. Ja hoor Marianne, dat kan.

  16. Marion

    Vandaag voor t eerst gemaakt, echt heerlijk! Geserveerd met witte rijst, de pannen zijn leeg ?

    1. Lege pannen zijn altijd een goed teken! 🙂

  17. Debby

    Heerlijk, vanavond gemaakt met zoete aardappel als bijgerecht. Helemaal top??

    1. Leuk om te horen Debby!

  18. Ineke

    Op het menu vanavond…heerlijk !!

  19. Elisa

    Zaterdag gemaakt en het smaakte erg goed! Mijn moeder zei toevallig gisteren dat ze een lekker recept had gezien, haha deze dus. Zij gaat het van de week maken.

    We hadden nog een heeeel klein beetje over, dat heb ik nu lekker mee naar mijn werk 🙂

    1. Haha, toplunch Elisa! 🙂

  20. Arja

    Wij zijn gek op dit soort heerlijke eenpansgerechten, die gaan we op zeker eens klaarmaken.

  21. angie

    Heerlijk gerecht, ontzettend van genoten. Nu een keer de champignonroomsaus.

    1. Leuk om te horen Angie!

  22. Carmen

    Heerlijk gerecht! Met veel (keuken)liefde van genoten!❤

    1. Haha, superleuk om te horen Carmen!

  23. FM

    Een Stroganoff hoort dus inderdaad met bloem…
    Mis in het recept de augurken (brunoise gesneden) en de wodka.
    Een klein beetje bruine saus (braadvet gehaktballetjes)….
    Verder hou ik ervan als het garnituur een beetje knapperig is…

  24. Helene

    Het was echt lekker met stokbrood en sla en rijst gegeten maar dat vind ik wan veel gerechten van jou ga nu ook de bami pangang maken

    1. Superleuk om te horen Helene! 🙂

  25. Gerard

    Erg lekker gerecht. Gegeten met turks brood.
    heb het gerecht iets aangepast door erop het eind een glas witte wijn door de saus te doen

    1. Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Gerard. Je kunt de groenten ook afblussen met een scheut wijn of wodka, even laten inkoken en dan de room en bouillon toevoegen.

  26. Marleen

    Heerlijk blijvertje………thanks!

    1. You’re welcome!

  27. Hallo Annemiek

    Wat heb je weer een heerlijk recept samen gesteld.
    gisteren gegeten, super lekker !!!

    1. Superleuk om te horen Anneke! ?

  28. Heidy

    Nu graag eens wat vega recepten

  29. Bert Schreuder

    Ik heb vanmiddag het Stroganoffeit pannetje met gehaktballetjes gemaakt, wat een geweldig lekker recept. We hebben er gebakken aardappeltjes bij gehad, heerlijk, er is nog genoeg over dus eten we morgen nog eens dit heerlijk Stroganoff pannetje.
    We doen er aardappelpuree bij.
    Groetjes,
    Bert Schreuder.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Bert!

  30. Marja

    Vanmiddag gemaakt voor vanavond , net buikjes rond gegeten, was SUPER lekker!!!

    1. Leuk om te horen Marja!

  31. Hans Verheul

    De saus indikken met maïzena is op zich wel effectief, maar een beetje een lapmiddel wat langzaamaan jammer genoeg de standaard aan het worden is.
    De echte hobbykok zal natuurlijk na het aanfruiten van de groenten en de tomatenpuree één of twee eetlepels bloem toevoegen en even meebakken om daarna de bouillon en kookroom toe te voegen. De saus dikt dan vanzelf in zonder dat je ‘m hoeft in de koken of lapmiddelen hoeft te gebruiken.

    1. Hoi Hans, waarom is maizena een lapmiddel? Zoals je zelf al aangeeft is maizena een effectief middel om saus te binden. Vooraf bloem toevoegen kan inderdaad ook.

  32. Moet er geen zout door de gehakt?

  33. Jan Spies

    Zondag gemaakt, van restljes vlees, over gehouden van het gourmetten,prima gelukt.

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com