Gezonde snack: bevroren banaan!

Gezonde snack: bevroren banaan!

Als mijn dochter ’s middags uit school komt is het eerste wat ze vraagt: “mama, mag ik iets lekkers?” Ik probeer haar altijd iets gezonds aan te bieden. Een kleine snackkomkommer, een rijstwafel met pindakaas, een koekje (vooruit, dat hoort bij de thee), of als het warm weer is plakjes bevroren banaan. Dat is nostalgie, want die kreeg ik vroeger ook van mijn moeder.

Ik ben niet echt dol op banaan, maar bevroren uit de diepvries vind ik ze heerlijk! Het smaakt dan bijna als roomijs. Je moet de banaan wel opeten als ze nog bevroren zijn, anders wordt het een papperige bedoeling.

Deze snack is ideaal om overrijpe bananen te verwerken. Je pelt de bananen, snijd ze in plakjes en bewaar ze in een diepvrieszak in de koelkast. Eenmaal bevroren zijn ze klaar voor gebruik! Je kunt ze ze eten als gezond tussendoortje of ijskoude snack, of je gooit ze in de blender en maakt er — met eventueel wat extra ingrediënten zoals een lepel pindakaas, wat stukje pure chocolade, kwark of yoghurt — gezond roomijs of een smoothie van.

Gezonde snack: bevroren banaan!

Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde