Gezonde snack: bevroren banaan!

Gezonde snack: bevroren banaan!

Als mijn dochter ‘s middags uit school komt is het eerste wat ze vraagt: “mama, mag ik iets lekkers?” Ik probeer haar altijd iets gezonds aan te bieden. Een kleine snackkomkommer, een rijstwafel met pindakaas, een koekje (vooruit, dat hoort bij de thee), of als het warm weer is plakjes bevroren banaan. Dat is nostalgie, want die kreeg ik vroeger ook van mijn moeder.

Ik ben niet echt dol op banaan, maar bevroren uit de diepvries vind ik ze heerlijk! Het smaakt dan bijna als roomijs. Je moet de banaan wel opeten als ze nog bevroren zijn, anders wordt het een papperige bedoeling.

Deze snack is ideaal om overrijpe bananen te verwerken. Je pelt de bananen, snijd ze in plakjes en bewaar ze in een diepvrieszak in de koelkast. Eenmaal bevroren zijn ze klaar voor gebruik! Je kunt ze ze eten als gezond tussendoortje of ijskoude snack, of je gooit ze in de blender en maakt er — met eventueel wat extra ingrediënten zoals een lepel pindakaas, wat stukje pure chocolade, kwark of yoghurt — gezond roomijs of een smoothie van.

Gezonde snack: bevroren banaan!

Thema recepten, Seizoen, Kinderrecepten, Zomerrecepten

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin