Glutenvrij pizzadeeg + deel jouw recept en win!

Gesponsord – Als pizza lover in hart en nieren deel ik regelmatig een lekker pizzarecept. Als basis gebruik ik hiervoor altijd mijn zelfgemaakte pizzadeeg. Daar kan namelijk niks tegenop! Maar de laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag of ik ook een goed recept wil delen voor glutenvrij pizzadeeg – er zijn namelijk steeds meer mensen die gediagnosticeerd zijn met coeliakie of glutensensitiviteit hebben (zie opmerking onderaan!). Ik heb er zelf geen last van maar ik vind wel dat iedereen moet kunnen genieten van een goede, zelfgemaakte pizza. Dus om antwoord te geven op jullie vraag: ‘jazeker wil ik dat!’

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst een glutenvrije kerststol met de glutenvrije broodmix Schär van Schär en het resultaat was boven verwachting. Schär is 35 jaar geleden opgericht met als doel om de beste glutenvrije producten te ontwikkelen voor iedereen die glutenvrij moet en wil eten. Inmiddels is Schär internationaal marktleider en erkend expert van glutenvrije producten.

De Schär glutenvrije broodmix (Mix B) is speciaal ontwikkeld voor recepten met gist en is dus ook ideaal voor het maken van pizzadeeg. Ik ging aan de slag en maakte een heerlijke glutenvrije pizza die ik voorschotelde aan het strenge testpanel Johan en Ella-Marie. De pizza viel bij ons allemaal goed in de smaak. De bodem is stevig en zacht tegelijk en heeft een lekkere, volle smaak. De buitenste randjes zijn iets harder, precies zoals het hoort!

Met liefde deel ik hierbij dus mijn recept voor echt lekker glutenvrij pizzadeeg! Daarnaast daag ik je uit om zelf aan de slag te gaan met het recept en los te gaan met jouw favoriete topping!

Deel jouw recept en win!

Omdat je nooit genoeg lekkere recepten voor zelfgemaakte pizza kunt hebben daag ik jou uit om jouw favoriete glutenvrije pizza met mij te delen! Deel jouw foto van het eindresultaat met de Schär glutenvrije broodmix (Mix B) op social media met #keukenliefde en #schaer. Tag @keukenliefde in de foto, zodat ik hem automatisch te zien krijg! De drie lekkerste recepten publiceer ik op KeukenLiefde en winnen een goed gevuld Schär-pakket!

De drie lekkerste recepten worden beloond met een goed gevuld Schär-pakket en een publicatie op KeukenLiefde!

Wereldgerecht, Thema recepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Glutenvrij, Hoofdgerecht

Ingrediënten (voor 2 middelgrote pizzabodems)

 • 300 g Schär glutenvrij broodmix (Mix B)
 • 5 g zout
 • 1 tl gedroogde oregano (optioneel)*
 • 200 ml handwarm water
 • 1 zakje gedroogde gist à 7 gram
 • 1 tl suiker
 • Scheutje extra vierge olijfolie

*Een snufje oregano geeft het pizzadeeg een heerlijke smaak!

Verder nodig

 • Kom
 • Vochtige theedoek
 • Vel bakpapier
 • Deegroller

Coeliakie of glutensensitiviteit? Doe de zelf-test!

Om erachter te komen of jij coeliakie of glutensensitiviteit hebt kun je hier de Schär zelf-test doen.

Bereiding

Doe de broodmix B in een kom en roer het zout en de oregano erdoor.

Meet in een maatbeker het water af en voeg de gist en suiker toe. Roer door en laat 5 minuten staan.

Voeg het gistmengsel toe aan de broodmix en roer het geheel door met een vork. Stort het kruimelige deegmengsel op je werkblad, voeg een klein scheutje olijfolie toe, en kneed met je handen tot een gladde en soepele deegbal. Doe de deegbal in een licht ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek, zodat het deeg niet uit kan drogen.

Laat het deeg nu 60 minuten rijzen op kamertemperatuur, of – dit doe ik zelf altijd – zet het in een voorverwarmde oven van 40 ºC (of gebruik de rijsstand van je oven als je die hebt). Door de warmte zal je deeg sneller rijzen dan op kamertemperatuur. De laagste temperatuur op mijn oven is 50 ºC dus daarom steek ik een houten pollepel tussen de ovendeur zodat het niet te warm wordt. Het deeg is goed als het verdubbeld is in volume, het kan dus ook korter duren dan een uur.

Kneed het deeg kort even door en stort op een licht bebloemd werkblad. Rol uit tot een ronde of rechthoekige pizzabodem. (Voor een perfect ronde pizza legde ik een rond bord op het pizzadeeg en sneed hem rondom af met een mes. Dit hoeft echter niet, rommelig rustiek is ook prachtig!) Leg de pizzabodem op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk de bodem met tomaten frito (houd circa 1,5 cm van de rand vrij) en beleg naar keuze. Ik belegde mijn pizza met geraspte jong belegen kaas, mozzarella en verse basilicum. De rand van de pizza kun je eventueel bestrijken met wat olijfolie, dan krijgt hij tijdens het bakken wat kleur. Na het bakken in de oven topte ik de pizza af met wat Parmaham, rucola, wat extra basilicum en wat toefjes verse pesto.

Bak circa 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden, de pizza is goed als de randen licht beginnen te kleuren en de kaas is gesmolten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Schär.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin