Griekse rijstsalade

Kliekje gekookte rijst over? Met wat olijven, tomaat en feta maak je er een heerlijke salade van met Griekse twist! Heb je geen kliekje rijst, dan kook je die gewoon van tevoren. Ik voeg ook graag gepocheerde en geplozen kip toe aan deze salade, maar die kun je achterwege laten. Een heerlijke salade om als lunch te eten, maar ook lekker als hoofdgerecht! 

Wereldgerecht, Kiprecepten, Griekse recepten, Aardappel en meer, Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 200 g basmatirijst
  • 2 kipfilets
  • 1 (niet te grote) rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 250 g cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 1 komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd en in plakjes gesneden
  • 200 g feta, grof verkruimeld
  • 200 g groene olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 1 el witte balsamicoazijn

Griekse rijstsalade

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Leg de kipfilets in een pan en zet onder met koud water. Breng aan de kook en voeg een snuf zout toe. Zet het vuur laag en kook de kipfilets in 9 tot 14 minuten gaar, dit is afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Als je twijfelt of de kip gaar is haal hem dan uit de pan en trek met een vork het dikste deel van de kip open. Als de kip vanbinnen wit is, is hij gaar. Als de kip nog rose is, kook hem dan iets langer. Laat de kip iets afkoelen en trek het vlees dan met twee vorken uit elkaar.
  3. Meng de rijst, kip en alle overige ingrediënten in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Griekse rijstsalade

Griekse rijstsalade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin