Griekse yoghurt met stoofpeer en winterse granola

Samenwerking – Het winterseizoen is in volle gang en ik geniet met volle teugen. Ik hou van de warme, kruidige en aardse smaken van dit seizoen. Ook in mijn ontbijt. Een van mijn favoriete ontbijtrecepten van dit moment is Griekse yoghurt met stoofpeer en winterse granola. De stoofperen pureer ik met een deel van de Griekse yoghurt voor een mooie kleur en lekkere smaak. De granola met onder andere walnoot, kaneel, cranberry en chocolate chips is makkelijk om te maken en in een goed afgesloten pot kun je hem de hele winter bewaren.

Ik kies in dit recept voor een dikke yoghurt zodat het fruit en de granola mooi bovenop blijven liggen. Mijn favoriet hiervoor is FAGE Total Griekse Yoghurt 5%. Deze yoghurt wordt al sinds 1926 volgens hetzelfde familierecept gemaakt en is de nummer één yoghurt in Griekenland. Dat is niet voor niks; hij is vol en romig van smaak en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Wat mij betreft de perfecte yoghurt voor dit hartverwarmende verwenontbijt. Vind je 5% te zwaar voor het ontbijt, dan kun je ook kiezen voor de variant met 0%. Deze is nog steeds vol en romig, maar ook lekker licht.

Menu, Ontbijt

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(6 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Nick

    Wow, dat ziet er lekker uit.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin