Samenwerking – Het winterseizoen is in volle gang en ik geniet met volle teugen. Ik hou van de warme, kruidige en aardse smaken van dit seizoen. Ook in mijn ontbijt. Een van mijn favoriete ontbijtrecepten van dit moment is Griekse yoghurt met stoofpeer en winterse granola. De stoofperen pureer ik met een deel van de Griekse yoghurt voor een mooie kleur en lekkere smaak. De granola met onder andere walnoot, kaneel, cranberry en chocolate chips is makkelijk om te maken en in een goed afgesloten pot kun je hem de hele winter bewaren.
Ik kies in dit recept voor een dikke yoghurt zodat het fruit en de granola mooi bovenop blijven liggen. Mijn favoriet hiervoor is FAGE Total Griekse Yoghurt 5%. Deze yoghurt wordt al sinds 1926 volgens hetzelfde familierecept gemaakt en is de nummer één yoghurt in Griekenland. Dat is niet voor niks; hij is vol en romig van smaak en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Wat mij betreft de perfecte yoghurt voor dit hartverwarmende verwenontbijt. Vind je 5% te zwaar voor het ontbijt, dan kun je ook kiezen voor de variant met 0%. Deze is nog steeds vol en romig, maar ook lekker licht.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! In een goed afgesloten pot op een koele en donkere plek kun je de granola lang bewaren.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Meng alle ingrediënten (behalve de cranberry’s en chocolade) voor de granola in een kom door elkaar; het mengsel moet een beetje plakkerig zijn. Verdeel over het bakblik en bak circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot het goudbruin is. Schep halverwege de baktijd een keertje om. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Roer de cranberry’s en chocolate chips erdoor. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten pot.
Pureer 200 ml yoghurt met de stoofperen. Verdeel de rest van de yoghurt over 4 kommen.
Giet de stoofperenyoghurt in een cirkel over de naturel yoghurt en roer voorzichtig door de naturel yoghurt voor een gemarmerd effect. Verdeel de granola en het fruit erover en serveer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met FAGE Total Griekse Yoghurt.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 15:52
Wow, dat ziet er lekker uit.