Griekse yoghurt met stoofpeer en winterse granola

Samenwerking – Het winterseizoen is in volle gang en ik geniet met volle teugen. Ik hou van de warme, kruidige en aardse smaken van dit seizoen. Ook in mijn ontbijt. Een van mijn favoriete ontbijtrecepten van dit moment is Griekse yoghurt met stoofpeer en winterse granola. De stoofperen pureer ik met een deel van de Griekse yoghurt voor een mooie kleur en lekkere smaak. De granola met onder andere walnoot, kaneel, cranberry en chocolate chips is makkelijk om te maken en in een goed afgesloten pot kun je hem de hele winter bewaren.

Ik kies in dit recept voor een dikke yoghurt zodat het fruit en de granola mooi bovenop blijven liggen. Mijn favoriet hiervoor is FAGE Total Griekse Yoghurt 5%. Deze yoghurt wordt al sinds 1926 volgens hetzelfde familierecept gemaakt en is de nummer één yoghurt in Griekenland. Dat is niet voor niks; hij is vol en romig van smaak en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Wat mij betreft de perfecte yoghurt voor dit hartverwarmende verwenontbijt. Vind je 5% te zwaar voor het ontbijt, dan kun je ook kiezen voor de variant met 0%. Deze is nog steeds vol en romig, maar ook lekker licht.

Menu, Ontbijtrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Nick

    Wow, dat ziet er lekker uit.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde