Stoofperen in bessensap

Stoofperen in bessensap

Stoofperen horen bij de winter net zoals ijsjes bij de zomer. Ik was er vroeger nooit zo dol op maar inmiddels ben ik ervan gaan houden. Je kunt ze zowel bij hartige als zoete gerechten serveren. Deze stoofperen in bessensap serveerde ik onlangs bij deze hertenbiefstuk met rode portsaus, maar ze smaken net zo lekker naast een chocoladetaartje of bolletje ijs. 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 1 flesje rode bessensap à 250 ml
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 mandarijntje (een paar sinaasappelschillen kan ook)
  • 4 tot 5 el suiker (naar eigen smaak)

Bereiding
Duw de kruidnagels in het mandarijntje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje zitten. Zet ze rechtop in een pan (niet te groot) en voeg alle overige ingrediënten toe samen met 100 ml water. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Doe de deksel op de pan en kook de stoofperen in circa 1,5 uur zacht.

Verwijder het mandarijntje en het kaneelstokje. Haal de peren uit het stoofvocht en laat het stoofvocht zonder deksel enkele minuten inkoken tot een vloeibare siroop. Leg de stoofperen weer terug in de siroop.

Voor een feestelijke presentatie snijd je de peren in duw je ze open tot een waaier. Bestrijk de stoofperen met de siroop zodat ze mooi gaan glanzen.

Hertenbiefstuk met rode portsaus

Eet smakelijk!

Basisrecepten, Dessert, Herfstrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Winterrecepten, Zoet, Zoete keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com