Hartige taart met groenterolletjes en zalm

Indruk maken op gasten of familie met een feestelijk gerecht? Deze hartige taart met groenterolletjes en zalm ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk! Het meeste werk zit hem in het schaven en oprollen van de groenterolletjes, maar als je daarvoor wat familieleden optrommelt om te helpen, is het klusje zo geklaard. Daarna kun je een salade maken of lekker onderuit zakken, de oven doet de rest van het werk!

Geen liefhebber van zalm of vis? Ook zonder zalm is dit een heerlijk gerecht!

Menu, Visrecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol vers hartig taart- / quichedeeg of dit zelfgemaakte korstdeeg
  • Olijfolie om in te vetten
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde dille

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm ∅
  • Dunschiller

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en randen met hartig taartdeeg.

Schil de courgettes en winterpenen over de lengte in plakken met de dunschiller. Snijd de zalm in smalle repen. Leg op een snijplank een wortellint, met daarbovenop een courgettelint en een reepje zalm. Rol zo strak mogelijk op. Zet het groenterolletje met zalm op de bodem van de springvorm in het taartdeeg. Druk een beetje aan zodat hij blijft staan. Doe hetzelfde met de overige ingrediënten.

Klop in een kom de crème fraîche, eieren en dille los en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Giet dit over de groenterolletjes in de springvorm. Snijd het taartdeeg langs de rand van de vorm af zodat hij net iets hoger is dan de vulling. Het afgesneden deeg heb je niet meer nodig.

Bak de quiche onderin de oven (onderin de oven is het het warmst, hierdoor wordt de bodem lekker krokant) circa 40 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en de eivulling is gestold.

Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de springvorm en serveer. Bestrooi de quiche voor serveren met wat extra dille.

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anjavdh

    Ik vind m hartstikke lekker, ook al ben ik geen courgette-fan. Maar ik heb te weinig zalm met 200 gram, vind ik. En ik krijg m niet gestold. Zelfs niet als ik m 1 uur op 200 laat bakken. Oven hoger zetten of langer erin?

    1. Hoi Anja, leuk om te horen dat hij lekker was. Je kunt natuurlijk altijd meer zalm toevoegen als je dat lekkerder vindt. Voor wat betreft het bakken in de oven, wat gek dat hij bij jou na zelfs een uur in de oven nog niet gestold was? Bij mij duurde het circa 40 minuten, tot hij goed was. De bovenkant was toen net gestold. Maar bak hem gerust langer als dit nodig is, hij moet toch een keer stollen… 🙂

  2. Daphne

    Oeh, dit recept lijkt mij echt heerlijk! Ik ga me maken deze week. Wij zijn alleen niet zo gek op courgette, heb je een tip voor een andere bruikbare groente?

    1. Hoi Daphne, in dit recept is de courgette lastig door een andere groente te vervangen. Daarnaast zijn courgette en wortel een hele goede combi. Ook als je niet zo dol bent op courgette is dit recept een aanrader! Ik zou het toch gewoon eens proberen. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin