Hartige taart met groenterolletjes en zalm

Indruk maken op gasten of familie met een feestelijk gerecht? Deze hartige taart met groenterolletjes en zalm ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk! Het meeste werk zit hem in het schaven en oprollen van de groenterolletjes, maar als je daarvoor wat familieleden optrommelt om te helpen, is het klusje zo geklaard. Daarna kun je een salade maken of lekker onderuit zakken, de oven doet de rest van het werk!

Geen liefhebber van zalm of vis? Ook zonder zalm is dit een heerlijk gerecht!

Menu, Ovenrecepten, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol vers hartig taart- / quichedeeg of dit zelfgemaakte korstdeeg
  • Olijfolie om in te vetten
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde dille

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm ∅
  • Dunschiller

 

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en randen met hartig taartdeeg.

Schil de courgettes en winterpenen over de lengte in plakken met de dunschiller. Snijd de zalm in smalle repen. Leg op een snijplank een wortellint, met daarbovenop een courgettelint en een reepje zalm. Rol zo strak mogelijk op. Zet het groenterolletje met zalm op de bodem van de springvorm in het taartdeeg. Druk een beetje aan zodat hij blijft staan. Doe hetzelfde met de overige ingrediënten.

Klop in een kom de crème fraîche, eieren en dille los en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Giet dit over de groenterolletjes in de springvorm. Snijd het taartdeeg langs de rand van de vorm af zodat hij net iets hoger is dan de vulling. Het afgesneden deeg heb je niet meer nodig.

Bak de quiche onderin de oven (onderin de oven is het het warmst, hierdoor wordt de bodem lekker krokant) circa 40 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en de eivulling is gestold.

Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de springvorm en serveer. Bestrooi de quiche voor serveren met wat extra dille.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin