Hartige taart met paprika, champignons en ham

Ik heb altijd ingrediënten in huis om een hartige taart (of quiche) te maken. Met bladerdeeg (of hartig taartdeeg) in de vriezer en eieren in de kelderkast kom je al een heel eind. Verse (restjes) groenten en kaas liggen altijd in de koelkast. Deze hartige taart is gevuld met paprika, champignons en ham. Een heerlijke combi. Serveer als lunch of hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

Wereldgerecht, Ovenrecepten, Franse recepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, of een rol quiche- of hartig taartdeeg
  • 1 à 2 el paneermeel
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 400 g champignons, in plakjes
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 tl tijmblaadjes (gedroogd of vers kan allebei)
  • 150 g hamblokjes
  • 200 ml room (kook- of slagroom), of crème fraiche
  • 4 eieren
  • 75 g geraspte kaas (jong belegen of belegen)
  • Olijfolie om in te bakken

Nodig 

  • Ronde springvorm 24 cm
  • Koekenpan

Tips!

❤️Door het paneermeel en het bakken en laten verdampen van het vocht in de champignons voorkom je dat de taartbodem na het bakken klef wordt.

❤️Liever een dagje vegetarisch? Laat de hamblokjes dan achterwege. Je kunt de hamblokjes ook vervangen door bacon- of spekreepjes. Bak deze dan tegelijk mee met de champignons.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter of olie. Laat het bladerdeeg ontdooien, het moet nog wel een beetje stevig zijn anders gaat het plakken.
  2. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi het paneermeel over de bodem.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak het wit van de lente-ui, paprika en champignons op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren en het vocht uit de champignons verdampt is. Voeg de knoflook en tijm toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Roer de hamblokjes en het groene deel van de lente-ui erdoor en zet het vuur uit. Schep de groenten over de bodem van de springvorm.
  4. Klop in een kom de eieren los met de room, of crème fraîche en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over de groenten. Bestrooi met de overige kaas.
  5. Bak 30 tot 40 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Hartige taart met paprika, champignons en ham

Hartige taart met paprika, champignons en ham

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(9 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin