Hazelnootpesto

Wij zijn dol op pesto. Niet het potje uit de supermarkt, maar de zelfgemaakte versie. Dat is een wereld van verschil. Voor deze hazelnootpesto verving ik de pijnboompitten door geroosterde hazelnoten en de basilicum door peterselie. Net zo lekker als het origineel als je het ons vraagt! Roer een lepel door de pasta (voor deze pasta pesto met garnalen, of deze met kip), risotto, of serveer bij de borrel met versgebakken ciabattabrood. 

Sauzen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 50 g hazelnoten
  • 30 g parmezaan, geraspt of kleiner gesneden
  • 1/2 teentje knoflook, gepeld
  • 15 g platte peterselie (harde steeltjes eraf)
  • Scheut extra vierge olijfolie

Nodig

  • Keukenmachine met hakmes of staafmixer

 

Bewaartip!

♥️Afgedekt in de koelkast kun je de pesto zeker 5 dagen bewaren.

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf erbij, ze verbranden snel.
  2. Mix de hazelnoten en de overige ingrediënten tot een gladde pesto met de staafmixer. Voeg indien nodig een extra scheutje olijfolie toe als de pesto te dik is. Breng indien nodig op smaak met zout uit de molen.

Hazelnootpesto

Hazelnootpesto

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin