Het beste in één: het Hollands stoofpannetje!

Gesponsord — Maak kennis met mijn ultieme herfstgerecht: het Hollands stoofpannetje!

Ik heb twee van mijn allerliefste herfstgerechten gecombineerd: tongstrelend stoofvlees en een heerlijk éénpansgerecht dat uitblinkt in eenvoud. Het stoofvlees is verrijkt met typisch Hollandse ingrediënten – of eigenlijk moet ik zeggen: Hollandse favorieten, zoals sperziebonen en champignons, krieltjes en spekjes, én … ontbijtkoek!

Daarmee toverde ik het stoofvleesgerecht fluitend om in een éénpansgerecht dat iedereen maken kan en waarvan ook iedereen, jong en oud, volmondig kan smullen!

Herfstrecepten, Kookvideo's, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

33 reacties

Deel je liefde

 1. anto

  Kan dit ook in de slowcooker??

 2. Nikki

  Hi!
  Waar zou je de herfstbock mee kunnen vervangen als dit niet te krijgen is?

  Groetjes, Nikki!

  1. Hoi Nikki, elk ander biertje is prima! Een Belgisch biertje is ook lekker.

 3. Mirthe van Tilborg

  Hoi,
  We hebben vandaag dit recept gemaakt. Het was echt heerlijk! We hebben ook nog een rode en gele paprika toegevoegd. Bedankt voor dit lekkere recept! We gaan dit zeker vaker maken. Groetjes Mirthe

  1. Leuk om te horen Mirthe! 🙂

 4. Anne Hardebol

  HOLLANDS stoofpannetje???!!! En dan moet er IERS rundvlees in????!!!! Sorry, ik vind het treurig!! Alsof er geen Hollands rundvlees is!!

 5. I.

  Kan ik dit gerecht zonder alcohol maken?

 6. Jolanda

  Ik heb een vraagje over deze stoofpot. Kan ik de stoofpot ook vandaag (zaterdag 23 dec.) maken en ‘m dan pas Tweede Kerstdag eten?

  1. Ja hoor, dat kan!

 7. Herman

  Dit weekend gemaakt voor 10 personen. Het was heerlijk. Alleen wist ik niet of ik nu de rundfond puur moest gebruiken of volgens het voorschrift op de pot rundfond nog 3 potten watere moet bij voegen. Ik heb maar 2 potten water gedaan en het bier beschouwd als de 3e pot. Voor mij nog een vraag of dat ook de bedoeling was?

  1. Hoi Herman, fijn om te horen dat het gesmaakt heeft! Je hoeft enkel de pot runderfond te gebruiken. Dus geen extra water toevoegen.

 8. Aike

  Heb je hier ook wel eens gedroogde kruiden ipv een vers bouquet verse voor gebruikt? Zo ja hoeveel en smaakt het dan nog zo lekker? Dit gerecht lijkt me heerlijk om te proberen, maar vind het zonde om er verse tijm em peterselie voor te kopen als ik de gedroogde variant al in huis heb. Tenzij jij zegt dat het een echte must is natuurlijk dan haal ik het wel 😀

  1. Ik zou zeker verse kruiden gebruiken Aike. Normaal zijn verse kruiden prima te vervangen door de gedroogde variant, maar in dit recept dienen de kruiden om smaak af te geven aan de saus. Gedroogde kruiden zijn wat vluchtiger en geven niet zo’n aromatische smaak af.

   1. Aike

    Hoi Annemiek,

    Bedankt voor je antwoord 😀 Ik heb gisteren een biologische peterselie en tijmplant gekocht (hopen dat ik ze in leven weet te houden haha) en ga zometeen jou recept maken. Het lijkt me heerlijk en ik laat je zeker weten hoe het heeft gesmaakt

    1. Aike

     Was lekker! Miste alleen wat hartigheid dus heb nog een maggiblokje en een runderboullionblok toegevoegd en dat maakte hem voor mij af 🙂 Bedankt voor het lekkere recept

     Groetjes Aike

    2. Leuk Aike! Ben heel benieuwd! 🙂

 9. rianne

  Heel de dag in de keuken gestaan en dit geweldige recept gemaakt en jammer genoeg krijg ik erg veel pijn aan mijn maag kan ik niet mee eten ? haal er zo van hoop dat ik morgen wel mee kan eten de a dere vonden het lekker

  1. Ooh, wat jammer inderdaad! Vervelend voor jou natuurlijk. 🙁 Hopelijk kon je de volgende dag proeven …?

 10. rianne faro

  ben het nu aan het maken heb alleen erg veel ( weer te veel gekocht groente en vlees)2 pannen vol

 11. Johan van Triest

  Net weer voor de derde keer gemaakt maar nu riblappen gebruikt en de aardappels eruit gelaten.
  Super lekker……

  1. Goed bezig Johan! 🙂

 12. Heleen

  En ik ben dit recept nu aan het maken…volgens mij wordt dit heerlijk!

  1. En en en … ? 🙂

 13. Mirte

  Gefeliciteerd met het winnen met dit gerecht van de Irish Beef Stoofchallenge!!!

  1. Bedankt Mirte! 🙂

 14. Ziet er heerlijk uit Annemiek en natuurlijk heb ik op je gestemd en zo te zien ga je ook winnen! TOP!

  1. O wat lief Franca! Bedankt!! 🙂

 15. Rianne

  Haha het had wel een giller geweest! 🙂

 16. Rianne

  Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op stoofpannetjes!
  Maar euhm ik dacht dat jij al een tijd in een feloranje zwemvest rondliep??

  1. Voor deze bijzondere aangelegenheid had ik hem even uitgetrokken Rianne. Anders neemt natuurlijk niemand me meer serieus …

   1. Heidie

    Hier staat dit sinds gisteren zachtjes te pruttelen. Ruikt heerlijk. Ik heb zelf magere riblappen gebruikt. Maar dan nog is de smaak heerlijk

    1. Heidie

     Vandaag staat weer een pan vol op. Laatst gemaakt voor onze neef. Die heeft zitten te smullen. Bakje mee gegeven voor zijn bonus vader en die heeft ook zitten te smikkelen. Had in lange tijd niet zo’n lekker stoofvlees gegeten zei hij

     1. Altijd leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Complimenten voor de chef die het gemaakt heeft! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde