Hollandse pot met culinaire twist

Hollandse pot met culinaire twistHoewel ik niet vaak typisch Hollandse pot kook kan ik er op zijn tijd wel ongelofelijk van genieten. Ik kan het echter toch niet laten de gehaktballen, spruiten en gekookte aardappel net even iets anders te bereiden dan normaal. Ik noem dit dan ook Hollandse pot met een culinaire twist!

En wat is dit gerecht lekker!! De spruitjes heb ik kort gewokt met macadamianoten in plaats van te koken en het recept voor de gehaktballen zijn van restaurant De Librije in Zwolle.

Kijk hier voor het recept van de spruiten en hier voor de gehaktballen.

Verder eten wij er een lekkere gekookte aardappel bij in de schil. De aardappel met schil en al even goed schoon boenen en gaar koken in water met zout. Daarna, in de bovenkant van de aardappel, met een mes een kruis snijden. Druk dan voorzichtig de onderkant van de aardappel met je vingers in zodat je de binnenkant van de aardappel aan de bovenkant naar buiten drukt. Leg een plakje kruidenboter op de aardappel zodat de boter gaat smelten en in en over de aardappel loopt.

DSC_0907_800x536Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde