Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en grote exemplaren gehalveerd
  • 1 kg gesneden hutspotgroenten (wortels en uien)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 g roomboter
  • 50 g platte peterselie, fijngehakt
  • 4 vegetarische braadworsten (die van de Vegetarische Slager zijn erg lekker!)

Bereiding

Doe de aardappels en hutspotgroenten in een ruime kookpan en verkruimel het bouillonblokje erbij. Voeg zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en kook circa 20 minuten, of tot de aardappels en groenten zacht zijn.

Giet af en vang een kopje van het kookvocht op. Zet de pan terug op laag vuur en stamp de aardappels en groenten fijn. Roer de roomboter door de stamppot. Maak de stamppot indien nodig smeuïger met het opgevangen kookvocht. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Roer vlak voor serveren de peterselie door de hutspot.

Bak ondertussen de vegetarische braadworsten goudbruin volgens de omschrijving op de verpakking. Serveer met de hutspot.

Hutspot met vegetarische braadworst

Hutspot met vegetarische braadworst

Hutspot met vegetarische braadworst

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin