Japanse pannenkoek met witte kool

Een dikke, hartige pannenkoek met witte kool in Japanse stijl! Mijn inspiratie voor dit recept komt van de Japanse pannenkoek Okonomiyaki.

Say what?! Oko-nomi-yaki. Klinkt ingewikkeld maar dat valt mee hoor. Het is vooral erg lekker.

Ik ben dol op de Japanse keuken en heb daarom veel Japanse ingrediënten in mijn kelderkast staan. Maar ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen dat heeft. Daarom heb ik het recept iets aangepast en alleen ingrediënten gebruikt die je vindt in de supermarkt.

Of uhm, niet helemaal. Voor de furikake moet je toch echt even langs de toko rijden. Maar geloof me, dat is het ritje waard! Furikake is een Japans rijststrooisel bestaande uit onder andere sesamzaad, bonitopoeder, zeewier, wasabi en groene thee. Het is een geweldige smaakmaker om over sushi, een sushi bowl, of zelfs (zoals dochterlief graag doet) frietjes te strooien. Maar ook heerlijk over deze Japanse pannenkoek!

Serveer als lunch voor 3 personen, of als hoofdgerecht voor 2 personen. 

Wereldgerecht, Menu, Oosterse recepten, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon, maar groente- of kippenbouillon kan ook)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sushi-azijn
  • Wasabipasta (ongeveer de hoeveelheid van een erwt)
  • 1/4 vel nori, in reepjes geknipt
  • 125 g witte kool, fijngesneden
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • Zonnebloemolie

Voor garnering

  • Ketchup
  • Kewpie (Japanse) mayonaise (een tube Zaanse mayonaise kan eventueel ook)
  • Paar radijsjes met blad, schoongemaakt, radijsjes in plakjes en bladgroen fijngesneden
  • Furikake (Toko)

Verder nodig

  • Koekenpan

 

Tip! In plaats van het bladgroen van de radijs kun je de pannenkoek ook garneren met gesneden lente-ui.

Bereiding

Roer in een kom een glad beslag van de bloem, bouillon, suiker, azijn, wasabipasta, het bakpoeder en ei. Roer de nori en witte kool door het beslag.

Verhit een koekenpan met een klein scheutje zonnebloemolie en laat heet worden. Voeg het pannenkoekbeslag toe, druk het beslag aan en leg de plakjes spek op het beslag. Leg de deksel op de pan. Bak op middelhoog vuur een minuut of 5, of tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant net is gestold. Draai de pannenkoek om op een bord en schuif weer terug in de pan, zodat de onderkant boven ligt. Bak nog enkele minuten verder tot de onderkant goudbruin is.

Laat de pannenkoek op een bord glijden. Bestrijk de bovenkant van de pannenkoek met ketchup en drizzle de kewpie mayonaise eroverheen. Garneer met de radijsjes en het bladgroen en bestrooi met furikake.

Snijd de pannenkoek in vieren en serveer.

Japanse pannenkoek met witte kool

Japanse pannenkoek met witte kool

Japanse pannenkoek met witte kool

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin