Japanse pannenkoek met witte kool

Een dikke, hartige pannenkoek met witte kool in Japanse stijl! Mijn inspiratie voor dit recept komt van de Japanse pannenkoek Okonomiyaki.

Say what?! Oko-nomi-yaki. Klinkt ingewikkeld maar dat valt mee hoor. Het is vooral erg lekker.

Ik ben dol op de Japanse keuken en heb daarom veel Japanse ingrediënten in mijn kelderkast staan. Maar ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen dat heeft. Daarom heb ik het recept iets aangepast en alleen ingrediënten gebruikt die je vindt in de supermarkt.

Of uhm, niet helemaal. Voor de furikake moet je toch echt even langs de toko rijden. Maar geloof me, dat is het ritje waard! Furikake is een Japans rijststrooisel bestaande uit onder andere sesamzaad, bonitopoeder, zeewier, wasabi en groene thee. Het is een geweldige smaakmaker om over sushi, een sushi bowl, of zelfs (zoals dochterlief graag doet) frietjes te strooien. Maar ook heerlijk over deze Japanse pannenkoek!

Serveer als lunch voor 3 personen, of als hoofdgerecht voor 2 personen. 

Menu, Wereldgerecht, Oosterse recepten, Lunch, Hoofdgerecht

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Simon

    Weet je zeker dat je dit gemaakt hebt……bij ons een grote kleffe bende. Op naar de chinees.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin