Kabeljauw uit de oven met tomaat en mozzarella

Yes, eindelijk weer eens een lekker visrecept! Tijdens het boodschappen doen zag ik heerlijke kabeljauwfilets liggen die in de bonus waren. Die gingen mooi in mijn mandje, samen met zoete cherrytomaatjes, mozzarella, kalamata olijven en basilicum. Eenmaal thuis bereidde ik een heerlijke ovenschotel met mijn pas verworven schatten.

Hoofdgerecht, Ovenrecepten, Slank, Snel, Visrecepten

Ingrediënten

  • 3 stuks kabeljauwfilet zonder vel
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Handje verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes gesneden
  • 1 el kalamata olijven, grof gehakt
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig
Ovenschaal, koekenpan

Deze kabeljauw smaakt heerlijk met verse ravioli, aardappelpuree of gebakken krieltjes!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur aan, totdat de sjalot glazig, maar niet gekleurd is. Voeg de cherrytomaten toe en bak circa 1 minuut op laag vuur mee, totdat ze iets zachter zijn, maar nog geen moes. Zet het vuur uit en roer de basilicum (houd wat achter de hand voor garnering) en olijven door het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi beiden kanten met zout en peper. Leg de kabeljauw in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de kabeljauw met het tomatenmengsel en de mozzarella. Besprenkel met wat olijfolie.

Bak de visfilets circa 4 tot 6 minuten (oventijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets en de snelheid van je oven) in de oven, of todat de kabeljauwfilets nét gaar zijn.

Haal de ovenschotel uit de oven en leg de visfilets direct op een bord. Als je ze te lang in de ovenschaal laat liggen, gaart de vis door en wordt hij droog. Zonde!

Garneer met de achtergehouden basilicum.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. MarjondeK

    Het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar. 4-6 minuten oventijd is wel erg kort. Ik heb de schotel 18 minuten op 200 graden in de oven gehad. Filets waren gaar en niet droog.

  2. Gon

    Is dit recept voor 4 personen?

    1. Voor 3 personen.

    2. Gon

      Dank voor het antwoord. Morgen ga ik het maken, lijkt me heerlijk

  3. roxanne

    En de ravioli heb je met alleen wat zout, peper en olijfolie bereid?

    1. Klopt Roxanne. 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com