Kip pesto ovenschotel

Deze kip pesto ovenschotel met spinazie, tomaatjes en mozzarella is het ideale gerecht om te maken als je eters krijgt. Je hoeft de kip alleen kort aan te bakken om kleur te geven, daarna gaart hij verder in de saus in de oven. Als de kip in de oven zit kun je wat aardappeltjes bakken, of pasta (bv. gevulde tortellini) koken om erbij te serveren. Ook lekker met een salade en ciabattabrood erbij. Zie ook de onderstaande tips! 

Familiegerechten, Menu, Ovenschotels, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(113 stemmen)
9 reacties

Deel je liefde

 1. De smaak was heel lekker. Alleen na kwartier de kip niet,gaar en na nog n kwartier in de oven super taai. Heb je nog tips?

  1. Hoi Marjolein,

   Ovenrecepten zijn altijd lastig omdat elke oven anders (sneller of langzamer) werkt. Goed dat je na een kwartier de kip gecontroleerd hebt en hem iets langer in de oven heb laten zitten. Denk alleen dat een extra kwartier dan te lang is geweest. Misschien waren een extra 5 minuten ook goed geweest.

 2. Gerda

  Het was heerlijk. Ik had verse spinazie gebruikt en er zat veel vocht onderin de schotel. Hoe kan ik dit voorkomen?

  1. Hoi Gerda, spinazie laat idd veel vocht los tijdens de bereiding. Als je veel spinazie gebruikt kun je deze beter eerst even in een koekenpan verhitten en dan uit laten lekken in een zeef voordat je hem toevoegt aan de schotel. Of minder spinazie gebruiken. Je kunt de spinazie er ook apart bij serveren.

 3. Marleen

  En ook makkelijk te vegetarisch of zelfs veganistisch te maken.

 4. M

  Hoe kan ik bewaren???

  1. Afgedekt in de koelkast.

 5. Ziet er lekker uit! Wat adviseer je erbij te eten? Pasta?

  1. Zie de introtekst in het recept! 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde