Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ik ben dol op makkelijke stoofpotjes. De opstijgende geuren die vanuit de keuken je huis vullen zijn gelukzalig. Zeker in de herfst! Hoewel, dit kippannetje met champignons en room mag ik man en dochterlief het hele jaar door voorschotelen. En dat doe ik dan ook met liefde.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Verder nodig
Braadpan met deksel
Bereiding
Verhit de braadpan met wat olie en laat heet worden. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in de olie rondom goudbruin. Haal de kippendijen uit de pan en leg ze op een bord — ze hoeven nog niet gaar te zijn, want ze garen straks verder in de saus.
Voeg het spek, de sjalot, wortel, bleekselderij en champignons toe, bestrooi met zout en peper en bak op hoog vuur, totdat de groente begint te kleuren.
Leg de rozemarijn en tijm bovenop de groenten. Voeg de wijn en room toe en breng aan de kook. Leg de kippendijen bovenop de groenten, doe de deksel op de pan en zet op het allerlaagste pitje.
Stoof circa 45 minuten op laag vuur, totdat de groente en kip gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
De saus zal vrij dun blijven, omdat deze niet gebonden is. Het is heerlijk om vers brood bij dit gerecht te serveren en hier het verrukkelijke stoofvocht mee op te deppen. Wil je liever een wat dikkere saus, voeg dan tijdens het bakken van de groenten 1 à 2 eetlepels bloem toe en bak circa 2 minuten mee om te laten garen. Voeg vervolgens de wijn en room toe.
Bestrooi de coq au vin vlak voor serveren met peterselie.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Seizoen, Kiprecepten, Franse recepten, Herfstrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht
om 16:16
ga het dadelijk uitproberen als bij gerecht maak ik frietjes van zoute aardappel uit de oven
om 13:28
O wat heerlijk Elzelina!
om 17:10
Ziet er heerlijk uit. Ga het zeker een keer maken met die kippendijfilets.
Ben altijd benieuwd hoeveel kcal dat pp is. Dat is het eerste waar ik normaal naar kijk. Maar iets met kip kan volgens mij niet erg vet zijn op de room na dan haha.
om 19:32
Wat raad je aan hierbij te eten? Rijst, pasta, puree?
Klinkt héérlijk, ga het van het weekend maken!
om 11:37
Kan allemaal Christa, wat jezelf het lekkerst vindt. 🙂