Kir royal

De Franse kir royal is een heerlijke cocktail met een elegante bubbel en fruitig zoetje. Perfect om de laatste dag van het jaar feestelijk mee af te sluiten! Hij is heel makkelijk om te maken, je hebt maar twee ingrediënten nodig. 

 

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Oud-en-nieuwrecepten, Franse recepten, Dranken

Ingrediënten

  • 15 ml crème de cassis (zwarte bessen likeur)
  • Champagne of prosecco

Optioneel

  • Voor suikerrand: 1 citroen + fijne suiker
  • Wat rode en blauwe bessen

Nodig

  • 1 flute (fluitglas)

Bereiding

  1. Wil je een suikerrandje, dan ga je als volgt ter werk. Snijd de citroen doormidden. Wrijf met een citroenpartje over de rand van de flute. Strooi een bodempje suiker op een bordje en druk de rand van de flute in de suiker, zodat er een klein suikerrandje ontstaat. Laat even uitharden
  2. Verdeel indien gewenst wat rode en blauwe bessen over de bodem van de flute.
  3. Schenk de crème de cassis in de flute en vul aan met champagne of prosecco.
  4. Garneer indien gewenst nog met een trosje rode bessen. Serveer direct.

Kir royal

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin