Shoarmakruiden

Kant-en-klare kruidenmixen zijn makkelijk maar vaak ook erg zout. Daarom maak ik ze het liefste zelf, zodat ik de samenstelling kan bepalen. Na diverse experimenten kwamen deze shoarmakruiden als beste uit de test. Wees niet bang om de ingrediënten hier en daar iets aan te passen naar eigen smaak. Zo maak je je eigen unieke en favoriete mix! Heb je onderstaande specerijen eenmaal in huis, dan kun je meerdere keren je eigen shoarmakruiden maken!

Basisrecepten, Vleesrecepten, Kiprecepten, Hartige keuken, Oosterse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor ca. 600 g vlees of kip. Ik gebruik een Amerikaans maatsetje om af te meten.

  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1/3 tl gemalen zwarte peper

Bereiding

Roer alle ingrediënten door elkaar en bewaar in een luchtdicht, afgesloten potje, het liefst op een koele, donkere plek.

Voor gebruik voeg je de shoarmakruiden toe aan je gesneden vlees of kip (ik doe dit meestal op het oog en gevoel) met een scheutje zonnebloem- of olijfolie en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht in de koelkast marineren. Dan bakken in de koekenpan.

Shoarmakruiden

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yvette

    Afgelopen vrijdag heb ik deze mix gemaakt. Ik heb het gecombineerd met kipfiletreepjes. Shoarmabroodjes erbij, gebakken groenten, komkommer, sla en knoflooksaus en het was erg lekker!
    Van de kaneel heb ik alleen een snufje gebruikt omdat ik dat zelf lekkerder vindt.
    Deze mix ga ik vaker gebruiken!

    1. Leuk om te horen Yvette! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin