Koken met kerstkliekjes #1

Na de kerstdagen puilt je koelkast vaak uit met van alles en nog wat. Restjes en kliekjes eten van 2 dagen nergens-op-letten-en-schaamteloos-genieten. Als je ze op een slimme manier hergebruikt kun je ze gemakkelijk omtoveren tot culinaire hoogstandjes. Klaar voor een tweede rondje genieten? Ik heb zeven fantastische recepten voor je klaarstaan die je maakt met kerstkliekjes. Enjoy!

PS Klik op de naam van het gerecht om naar het recept te gaan.

1. Aardappeltortilla met chorizo en feta

De Spaanse aardappeltortilla is mijn favoriete kliekjesverwerker. Wees niet kieskeurig: alles kan en alles mag. Restjes groenten, aardappels, vlees, kruiden, kaas: het gerecht wordt er alleen maar lekkerder van!

Kliekjesfeest: aardappeltortilla met chorizo en feta

2. Kerstkliekjes tosti

Gooi alle kliekjes op brood en maak er een tosti van. De kerstkliekjes tosti! Reken maar dat die lekker smaakt.

Kerstkliekjes tosti

3. Leftover kerstquiche

Puilt jouw koelkast na al het kerstgeweld van de afgelopen dagen uit van de kliekjes? Deze leftover kerstquiche is de oplossing! Als vulling gebruik je alle restjes eten die over zijn na de kerst. Gebraden vlees, gekookte groenten, hardgekookte eieren, noten, restanten kaas van een kaasplankje: alles kan en mag.

4. After (kerst)gourmet-stoofpot

Deze heerlijke after gourmet-stoofpot is een ideaal gerecht om restjes groente en vlees van het gourmetten mee op te maken. Want hoewel gourmetten natuurlijk hartstikke leuk en gezellig is: één keer is meer dan genoeg!

After gourmet-stoofpot

5. Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

Ik maakte dit gerecht met wat overgebleven geroosterde groenten en kip van een heerlijk feestmaal de dag ervoor. Gooi dus nooit restjes eten weg, want je tovert er razendsnel de allerlekkerste gerechten mee op tafel!

Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

6. Italiaanse groentesoep: minestrone

De Italiaanse groentesoep minestrone is een perfecte kliekjesverwerker. Restjes groenten, vlees, aardappel of pasta: alles kan en mag erin. Zijn de kliekjes al voorgegaard, voeg ze dan pas op het laatste moment toe aan de soep om ze enkel even opnieuw te verwarmen.

7. Snelle kerstpudding

Dit is het perfecte gerecht om restjes oud brood in te verwerken: kerstpudding! Kerststol, krentenbrood, panettone, of gewoon witbrood: het kan en mag allemaal gebruikt worden voor deze kerstpudding.

Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde