Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 125 g gerookte spekblokjes of -reepjes
  • 1/2 kropsla, blad losgehaald, gewassen en drooggedept
  • 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 à 3 el zelfgemaakte slasaus

 

 

 

Kropsla salade met aardappel en spekjes

Bereiding

Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en laat even uitstomen.

Kook de eieren hard. Spoel af met koud water en pel ze direct.

Bak de spekjes op middellaag vuur langzaam uit.  Scheur de sla in kleinere stukken. Hak 1 ei fijn, snijd het andere ei in plakjes.

Doe de aardappels, het fijngehakte ei, uitgebakken spekjes (ook een klein beetje van het vrijgekomen spekvet ), sla en sjalot in een kom samen met een paar eetlepels slasaus. Hussel door elkaar. Schep in een mooie serveerschaal en garneer met de plakjes ei.

Serveer lauwwarm of koud.

Kropsla salade met aardappel en spekjes

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Kathy

    Ik zou het ei niet apart koken, maar gewoon samen de aardappels. Dat gaat al jaren prima zo!

    1. Hoi Kathy, Ik kook zelf de eieren altijd liever apart, gewoon het idee, maar bedankt voor de tip! Goed om te weten dat het prima kan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin