Tip! Wil je een lichtere slasaus maken, vervang dan de mayonaise (of een deel ervan) door volle yoghurt.
Zelfgemaakte slasaus

Verse kropsla (misschien wel uit eigen moestuin), aangemaakt met een beetje slasaus: zo simpel kan lekker zijn! Slasaus kun je heel makkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan zo’n fles uit de winkel. Probeer het maar, je weet niet wat je proeft, zo lekker!
In een afgesloten potje in de koelkast kun je de slasaus zeker enkele dagen bewaren.
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Salades
om 17:08
Kwam het recept al surfend tegen. Maand geleden gemaakt, had toen geen dille.
Nu wéér gemaakt met dille.
Er komt bij ons géén fles uit de winkel meer in……?
om 09:34
Ah, leuk om te horen Willem! 🙂
om 18:23
Hoelang kun je zo’n dressing bewaren in de koelkast
om 12:42
In een afgesloten pot zeker een week.
om 17:06
Die ga ik morgen maken, helaas geen dille kan ik díe vervangen?
om 09:07
Hoi Anke, je kunt andere verse kruiden gebruiken zoals bijv. peterselie of basilicum maar dille is veruit mijn favoriet in deze dressing.
om 12:19
Lekker, deze ga ik snel eens proberen. Die uit een fles vind ik nooit zo lekker, een beetje chemische smaak ofzo.
om 12:47
Leuk Annette, ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂
om 17:47
Gemaakt: heerlijk, lekker frisse smaak.