Zelfgemaakte slasaus

Verse kropsla (misschien wel uit eigen moestuin), aangemaakt met een beetje slasaus: zo simpel kan lekker zijn! Slasaus kun je heel makkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan zo’n fles uit de winkel. Probeer het maar, je weet niet wat je proeft, zo lekker!

In een afgesloten potje in de koelkast kun je de slasaus zeker enkele dagen bewaren.

Basisrecepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Hartige keuken, Salades

Ingrediënten

Genoeg om 2 tot 3 grote salades mee aan te maken

  • 65 g mayonaise
  • 2 el zoetzuur augurkennat (azijn kan ook, maar augurkennat is zachter en frisser)
  • 1 tl fijngesnipperde sjalot
  • 1/2 tl gedroogde dille (vers kan natuurlijk ook)
  • Snufje witte peper
  • Optioneel, snufje knoflookpoeder

 

Tip! Wil je een lichtere slasaus maken, vervang dan de mayonaise (of een deel ervan) door volle yoghurt.

Bereiding

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klopt glad met een garde.

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annette

    Lekker, deze ga ik snel eens proberen. Die uit een fles vind ik nooit zo lekker, een beetje chemische smaak ofzo.

    1. Leuk Annette, ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

      1. Annette

        Gemaakt: heerlijk, lekker frisse smaak.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin