Kruimelkoek met aardbei en rabarber

Deze kruimelkoek met aardbei en rabarber maak ik graag in het voorjaar en begin van de zomer. Aardbei en rabarber zijn een geweldige combi! Bovendien is dit een van de makkelijkste recepten die ik ken!

In plaats van aardbei en rabarber kun je eigenlijk alle soorten fruit voor dit gebak gebruiken. Frambozen, bramen, pruimen, perzik, appels of peren, het kan en mag allemaal! Als je iets harder fruit gebruikt zoals appels of peren, snijd die dan in kleine stukjes zodat ze sneller gaar zijn.

Seizoen, Gebak, Lenterecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • Snufje zout
  • 55 g amandelschaafsel
  • 75 fijne kristalsuiker + 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 125 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden + extra om in te vetten
  • 150 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 150 g aardbei, schoongemaakt en in stukjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven (hiermee bedoel ik altijd onder- en bovenwarmte tenzij anders vermeld) voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met boter.

Doe de bloem, het zout, amandelschaafsel (houd 2 el achter voor garnering), kristalsuiker, citroenrasp en de boter in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg.

Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Verdeel de rabarber en aardbei over de deegbodem en strooi de vanillesuiker eroverheen. Verdeel de rest van het kruimeldeeg en de achtergehouden amandelen over het fruit.

Bak 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Je kunt de kruimelkoek lauwwarm of koud serveren. Snijd voor serveren in vierkante blokjes.

Kruimelkoek met aardbei en rabarber

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mada

    Hallo
    Hoeveel cm. heeft jullie bakvorm. Ik wil namelijk heel graag dit recept willen maken; ik ben heel benieuwd naar de combi rabarber met aardbeien.
    Alvast bedankt
    Met vriendelijke groet
    Mada

    1. Hoi Mada, de buitenste maten van de bakvorm zijn 31×19,5 cm

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin