Koningsdag cupcakes

Koningsdag cupcakes

Volgende week is het Koningsdag en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Speciaal voor de gelegenheid maakte ik deze Koningsdag cupcakes: heerlijk luchtige vanille-cupcakes versierd met een toef botercrème en een gouden marsepeinkroontje! Het wordt vanzelf feest als je ze op tafel zet! 

Ingrediënten

  • 1x basisrecept vanillecupcakes
  • 1x recept voor botercrème
  • Gele marsepein
  • Eetbare goudspray (hoeft niet per se)
  • Eetbare decoratieparels om de kroon te versieren (ik gebruikte zilveren parels) en eventueel rood, wit  en blauw musketzaad om over de botercrème te strooien. (Ik kon ze helaas niet zo snel vinden.)
  • 1 el poedersuiker

Verder nodig
12 oranje cupcakevormpjes, bakblik voor cupcakes, spuitzak met spuitmond voor stervormige rozetjes, deegroller

Bereiding (’s ochtends, of een dag van tevoren)

Teken een patroon op papier voor het kroontje en knip hem uit. Rol de marsepein uit tot een lange, dunne lap. Leg het patroon op de marsepein en snijd met een mesje het patroon uit de marsepein. Maak zo twaalf kroontjes. Verwijder het overtollige marsepein (dit heb je niet meer nodig, maar kun je bewaren voor een ander recept). Kleur de kroontjes eventueel met de goudspray. In dat geval moet je de kroontjes vier uur laten drogen voordat je ze kunt eten.

Voeg een druppel water (of iets meer) toe aan de poedersuiker en roer tot een dik papje. Gebruik dit glazuur om de kroontjes en de parels vast te plakken. Laat minimaal vier uur drogen. (Ik bewaarde de kroontjes in een luchtdichte diepvrieszak om te voorkomen dat de marsepein uit zou drogen.)

Afmaken vlak voor serveren

Spuit toefjes botercrème op de cupcakes en zet op elke toef een kroontje. Bestrooi de botercrème eventueel nog met rood, wit en blauw musketzaad.

Koningsdag cupcakes

Enjoy!

Tip

Bewaar de cupcakes liever niet in de koelkast, ze worden dan veel minder luchtig. Bewaar ze het liefst op een koele, donkere plek.

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Oranjerecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde