Loaded tortillachips met gamba’s, guacamole en salsa

Ik vind de Mexicaanse keuken echt een feestje, kijk hoe lekker dit eruit ziet! Deze loaded tortillachips met gamba’s, guacamole en salsa zet ik graag in het weekend op tafel als borrelsnack. Heerlijk om te delen met familie of vrienden, of om met het gezin van te genieten tijdens een filmavondje.

Samenwerking

Wat dit gerecht extra leuk en lekker maakt zijn de zelfgemaakte, gekruide tortillachips. Dat is echt heel makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen zijn wat tortilla’s in driehoekjes snijden en ze te bestrijken met olie. Vervolgens bak je ze goudbruin en krokant in de oven. Om de lekkerste tortillachips te maken gebruik ik Brassica Bak & Braad koolzaadolie. Deze heeft een neutrale smaak en is hoog verhitbaar waardoor de tortillachips niet verbranden, maar mooi goudbruin en krokant bakken. Door wat kruiden aan de olie toe te voegen krijgen de tortillachips ook een heerlijke smaak. Dezelfde kruidenolie gebruik je ook om de gamba’s op hoog vuur in dicht te schroeien, zo blijven ze lekker mals en sappig!

Herinner je je deze pastasalade met pestodressing en kip nog die ik samen met Sabine van Smulweb maakte? Ook voor dit gerecht maakten Sabine en ik een kookvideo waarin we je de stap-voor-stap bereiding laten zien. Je bekijkt de video hieronder!

Nou, genoeg gekletst. Tijd om het recept te delen! Ga je direct aan de slag? Laat me dan vooral weten hoe het heeft gesmaakt. Dat vind ik superleuk!

Menu, Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 3 el koolzaadolie Brassica Bak & Braad
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1/2 el zout
  • 300 g gepelde, rauwe gamba’s, drooggedept met keukenpapier
  • 2 avocado’s, eetrijp
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 el crème fraîche
  • 1 limoen, alleen het sap
  • 2 tomaten, zaad en sap verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 5 g verse koriander, fijngehakt
  • 5 g verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Doe de koolzaadolie Bak & Braad in een schaaltje en roer het paprikapoeder, uienpoeder en het zout erdoor. Snijd de tortilla’s in partjes ter grootte van tortilla chips. Verdeel ze over de bakplaat en bestrijk de tortilla’s dun met olie. Bewaar de rest van olie voor de gamba’s.

Bak de tortilla’s in het midden van de oven 10 tot 12 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd een keer om.

Dep de gamba’s droog met keukenpapier en voeg ze toe aan de resterende kruidenolie. Zet zolang opzij.

Maak ondertussen de guacamole en de salsa.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado’s fijn en meng dit in een schaaltje met de knoflook, crème fraîche, sap van een halve limoen en breng op smaak met peper en zout.

Meng de tomatenblokjes in een schaaltje met de sjalot, koriander, peterselie, Brassica Veelzijdig, overige limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de gamba’s in ongeveer 5 minuten gaar. Draai halverwege om.

Leg de tortillachips op een mooie serveerschaal en serveer met de gamba’s, guacamole en salsa.

Disclaimer: dit recept is gemaakt in samenwerking met Brassica.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin