Loaded tortillachips met gamba’s, guacamole en salsa

Ik vind de Mexicaanse keuken echt een feestje, kijk hoe lekker dit eruit ziet! Deze loaded tortillachips met gamba’s, guacamole en salsa zet ik graag in het weekend op tafel als borrelsnack. Heerlijk om te delen met familie of vrienden, of om met het gezin van te genieten tijdens een filmavondje.

Samenwerking

Wat dit gerecht extra leuk en lekker maakt zijn de zelfgemaakte, gekruide tortillachips. Dat is echt heel makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen zijn wat tortilla’s in driehoekjes snijden en ze te bestrijken met olie. Vervolgens bak je ze goudbruin en krokant in de oven. Om de lekkerste tortillachips te maken gebruik ik Brassica Bak & Braad koolzaadolie. Deze heeft een neutrale smaak en is hoog verhitbaar waardoor de tortillachips niet verbranden, maar mooi goudbruin en krokant bakken. Door wat kruiden aan de olie toe te voegen krijgen de tortillachips ook een heerlijke smaak. Dezelfde kruidenolie gebruik je ook om de gamba’s op hoog vuur in dicht te schroeien, zo blijven ze lekker mals en sappig!

Herinner je je deze pastasalade met pestodressing en kip nog die ik samen met Sabine van Smulweb maakte? Ook voor dit gerecht maakten Sabine en ik een kookvideo waarin we je de stap-voor-stap bereiding laten zien. Je bekijkt de video hieronder!

Nou, genoeg gekletst. Tijd om het recept te delen! Ga je direct aan de slag? Laat me dan vooral weten hoe het heeft gesmaakt. Dat vind ik superleuk!

Menu, Wereldgerechten, Mexicaanse recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde