Pastasalade met pestodressing en kip

Gesponsord — Wat smaakt er nu lekkerder in de zomer dan een goed gevulde pastasalade! Deze Italiaanse pastasalade met romige pestodressing, kip, tomaat en mozzarella bezorgt me direct de zomerkriebels. Lekker om te serveren bij de barbecue, of neem mee naar een picknick of lunch op je werk. Deze pastasalade smaakt overal! 

Voor de pestodressing gebruik ik niet zomaar een olie; ik gebruik hier koolzaadolie voor. Gebruik je dit weleens in de keuken? Als je in april, mei richting het oosten van ons land rijdt is de kans groot dat je langs de weg prachtige velden met gele bloemen ziet, zover je oog reikt. Dat zijn koolzaadbloemen. In de maanden juli en augustus zijn de kleine, zwarte zaadjes in het koolzaad klaar om geoogst te worden. De zaadjes worden geschild en alleen uit de kern wordt koolzaadolie geperst: een pure olie die onder andere rijk is aan gezonde omega 3-vetzuren en vitamine E.

De coöperatieve Koolzaadvereniging Colzaco teelt voor het merk Brassica drie soorten koolzaadolie: Veelzijdig (voor koud en warm gebruik), Botersmaak (voor sauzen of om vlees in te bakken) en Bak en Braad (verhitbaar tot 240 graden en geschikt voor wokken en frituren). Dit prachtige product van eigen bodem mag dus zeker niet ontbreken in je keuken! Brassica koolzaadolie vind je in de supermarkt en in de speciaalzaak.

Om jou als consument de veelzijdigheid van Brassica koolzaadolie te laten zien en je te inspireren maakte ik samen met Sabine van Smulweb drie heerlijke gerechten met deze olie. Vandaag deel ik het eerste recept dat perfect past bij de zomer! Bekijk ook even de video, hierin laten Sabine en ik stap voor stap zien hoe je dit heerlijke gerecht maakt!

Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Italiaanse recepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde