Ingrediënten

  • 1 flespompoen (ik had er een klein stukje vanaf gesneden voor deze pompoencake)
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt, of een snufje gedroogde chilivlokken
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 300 g macaroni
  • 150 g Parmezaan
  • 150 g cheddar (of een andere pittige kaas zoals Gouds belegen, of emmentaler)
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 650 ml melk

Verder nodig

  • Ovenschaal

Lekker met een groene salade!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.

Kook de macaroni nog net niet gaar in een ruime pan met licht gezouten water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snijd de pompoen in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook, pompoenblokjes, chilipeper en tijm, totdat de pompoen iets zachter is, hij hoeft niet helemaal gaar te zijn.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak op laag vuur al roerend een minuut mee, om de bloem te laten garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de kaas toe en warm door, totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus indien nodig extra op smaak met zout en peper.

Voeg de macaroni toe aan de saus en meng door elkaar. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak circa 45 tot 60 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ilse

    Heel erg lekker!

    1. Leuk om te horen Ilse! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com