Macaroni carbonara met ham en champignons

Deze macaroni carbonara met ham en champignons ken je wellicht van een zakje maaltijdmix van een bekende pakjes- en zakjesfabrikant. Hoewel ik hier geen tegenstander van ben — gemak dient tenslotte de mens —, zal ik zo’n zakje niet zo snel kopen. Gewoon omdat ik weet hoe makkelijk je zo’n gerecht zelf maakt. Carbonarasaus maak je heel eenvoudig met maar twee ingrediënten: ei en parmezaan. Door de warmte van de pasta transformeren ze vanzelf in een romige saus. Voeg er champignons en ham aan toe en voilà, je pasta is klaar. Serveer met een lekkere salade en geniet!

Heb je de smaak van carbonara te pakken? Hier vind je nog meer pastagerechten met carbonarasaus.

Wereldgerecht, Menu, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Pastarecepten, Snel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(23 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pavarotti

    Carbonara met ham en champignons???? Hou op!! Wat een lachertje dit zeg.

  2. Lindal

    Lijkt me heerlijk, vind er persoonlijk dan alleen een beetje weinig groenten in zitten. Wat zou ik er nog aan toe kunnen voegen?

    1. Ik serveer er altijd een salade bij. Dat smaakt lekker bij de pasta en zo krijg je toch extra groenten binnen. 🙂 Als je extra groenten aan de pasta wilt toevoegen zou je spinazie, prei of doperwten met de champignons kunnen meebakken. Je kunt ook wat gekookte groenten er apart bij serveren. Peulen, sugarsnaps, broccoli of sperziebonen smaken er lekker bij.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin