Macaroni ovenschotel met gehakt

Ben je dol op lasagne bolognese maar vind je het maken ervan met laagjes saus en bladen soms net iets teveel gedoe? Deze macaroni ovenschotel met gehakt, verse groente en zelfgemaakte bechamelsaus smaakt net als lasagne maar is een stuk sneller klaar! Ik serveer dit gerecht graag met een lekkere salade. 

Ongekookte macaroni

De macaroni in dit recept hoef je niet eerst voor te koken. Je roert hem ongekookt door de tomaten-gehaktsaus. Hij gaart perfect in de saus in de oven.

Mandoline van Kitchen Royal

Nu is dit al een makkelijk recept maar het kan altijd nóg makkelijker. Voor het snijden van de groenten en het raspen van de kaas gebruik ik de 13-delige multifunctionele keukensnijder(mandoline) van Kitchen Royal. Hiermee kun je snijden, raspen en hakken. Geen tranen in mijn ogen van het snipperen van de ui en ook de knoflook, paprika, courgette en champignons hak ik moeiteloos achter elkaar weg. Na het hakken van de groente wissel ik de hakker om voor de rasp om de kaas te raspen. Zo hoef ik maar één apparaat te gebruiken en schoon te maken.

Het schoonmaken gaat dankzij het bijgeleverde schoonmaakborsteltje en de -schraper supersnel en makkelijk. Wil je groenten van tevoren snijden en bewaren? Ook dat is geen probleem want door de glazen ovenschaal met deksel kun je de gesneden, gehakte of geraspte ingrediënten zo wegzetten in de koelkast voor later.

Voorgesneden groenten of groente zelf snijden

Natuurlijk kun je in dit recept ook voorgesneden groenten uit de winkel gebruiken. Toch hebben ongesneden groenten mijn voorkeur omdat ze goedkoper en verser zijn en je zelf de samenstelling kunt bepalen.

Macaroni ovenschotel met gehakt

13-delige mandoline van Kitchen Royal

Macaroni ovenschotel met gehakt

Macaroni ovenschotel met gehakt

Macaroni ovenschotel met gehakt

Macaroni ovenschotel met gehakt

Macaroni ovenschotel met gehakt

Variëren

Ben je niet zo dol op bepaalde groente die ik gebruik in dit recept? Voel je vrij om hiermee te variëren. Zo kun je de champignons vervangen door aubergine, of vervang de groenten door wortel en bleekselderij voor een klassieke bolognesaus. Wil je liever een vegetarische macaroni ovenschotel? Laat het gehakt dan achterwege en vervang de runderbouillontablet door een groentebouillontablet. Eventueel kun je dan wat meer groenten toevoegen maar dit hoeft niet.

Macaroni ovenschotel met gehakt

Kortingscode

Wil je de mandoline zelf aanschaffen? Met de kortingscode ‘KEUKENLIEFDE‘ krijg je 10 % korting op je aankoop bij Kitchen Royal!

Familiegerechten, Ovenschotels, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(125 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Yvonne van den Bosch

    Heerlijke macaroni “lasagne” schotel. De volgende dag zo mogelijk nog lekkerder

  2. Hoiiiii , lijkt een heerlijk recept , ik mis alleen kruiden ????? Er staat helemaal niets bij van kruiden of zo , enkel een bouillon blokje.
    Wordt het dan niet erg flauw ???

    Groet Karin.

    1. Yvonne van den Bosch

      Nee, peper en zout is eigenlijk voldoende. In de bechamelsaus, wat nootmuskaat vers geraspt is voldoende.,de kaas en de verschillende groenten geven meer dan voldoende smaa’ af.

      1. Leuk om te horen Yvonne dat het gesmaakt heeft. Een snufje nootmuskaat bij de bechamelsaus is idd ook erg lekker.

    2. Hoi Karin, hij is zeker niet flauw door het bouillonblokje en de groenten, maar kruiden toevoegen kan altijd. Verse kruiden of gedroogde Italiaanse kruiden kunnen allebei. Goed idee! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde