Lasagne bolognese met bechamelsaus

Dit is al jaren het favoriete verwengerecht van mij en Johan: lasagne bolognese met romige bechamelsaus en mozzarella. Zowel de bolognesesaus als de bechamelsaus kun je al een dag van tevoren maken zodat je de volgende dag de lasagne alleen nog maar hoeft op te ‘bouwen’ in de ovenschaal. Terwijl de lasagne bolognese staat te pruttelen in de oven, maak ik ondertussen een lekkere salade.

Hoe je die maakt?

Nou, je hebt natuurlijk sla nodig. Lekkere sla. En die leuk je op met van alles wat er nog in je koelkast ligt. Bijvoorbeeld komkommer, mais, feta of kleine blokjes kaas, hardgekookt ei, tomaatjes, geraspte wortel, lente-ui, olijven, etc. De saladedressing maak ik meestal van een klodder mayonaise waar ik een scheutje augurkennat aan toevoeg (zo verdun je de mayonaise iets en krijgt hij een lekkere fris en zoetzure smaak) en verder gedroogde kruiden zoals dille (aanrader!), basilicum, oregano, peterselie en knoflook- en uienpoeder. Heel soms gooi voeg ik ook nog een kneepje honing en een lepeltje mosterd toe.

En dan, gruwelijk genieten maar!

Menu, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(101 stemmen)
35 reacties

Deel je liefde

  1. Anita Gerritse

    Deze lasagne is echt overheerlijk…al verschillende keren gemaakt

  2. Ar

    Deze lasagne was super de suuup!!
    Lekker veel smaak!!!
    Ga hem zeker nog een keer maken.

    1. Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

  3. Nicole

    Echt een super recept!

    1. Aaah, leuk om te horen Nicole! 🙂

  4. Xander

    Beste Annemiek,

    We hebben hier ontzettend genoten van de heerlijke lasagne, maar nu heb ik nog een vraagje ik wil de restjes vandaag eten maar hoelang moet hij nu in de oven en op hoeveel graden?

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Xander! 🙂 Ik schat een minuut of 30 in de oven op 200 graden, ligt ook een beetje aan de hoeveelheid. Wel afdekken met alufolie anders wordt de bovenkant te donker.

  5. Joanna

    Hallo Annemiek,

    Misschien een stomme vraag maar doe je na elke laag saus lasagne bladen? Of doe je op de bechamelsaus met kaas ook de bolognesesaus en dan de bladen?

    Groetjes Joanna

    1. Hoi Joanna, ik moet eerlijk zeggen dat ik hem altijd weer anders opbouw. Hangt ook een beetje af van het resultaat dat je wilt. Als je een sauzige lasagne wilt gebruik je wat minder bladen en voor een wat stevigere lasagne gebruik je meer bladen. Gewoon een kwestie van testen en uitproberen wat jezelf het lekkerst vindt!

  6. Lisette

    Absoluut het lekkerste doe het zelf lasagne recept die ik kan vinden. Nou vind ik heel veel wat jij maakt erg lekker! Ik en mijn 3 kinderen smullen ervan, heb altijd wat over wat ik naar mijn moeder breng, krijg altijd berichtje dat ze weer gesmuld heeft!

    1. Superleuk om te horen Lisette!! 🙂

  7. Kina

    Een erg fijn recept! Goede uitleg en een heerlijke lasagne!

  8. Mechje

    Vandaag gemaakt, dat is een blijvertje!! Heerlijk. En morgen lekker nog een keer.

  9. Heerlijk deze lasagne! Wat is dit een lekker recept! Een blijvertje… dank je wel!

  10. Kelly

    Dit is de aller lekkerste lasagne die ik ooit gemaakt heb! Bedankt voor het recept?

  11. Jo

    Idd een heerlijk recept ook wij hebben er van gesmuld zeker een aanrader!

  12. Thea

    Echt de allerlekkerste Lasagne! Al meerdere malen gemaakt, wij zijn met twee daardoor verdeel ik het in 3 bakjes, 1x genoeg voor ons samen, 1x voor mijn moeder en 1x voor mijn mans moeder. Alle schalen gaan leeg 🙂

    1. Hoi Thea, wat leuk om te horen dat hij zo in de smaak valt! En wat lief om te delen. Je moeder en schoonmoeder zullen blij met je zijn! 🙂

  13. Annerie

    Heerlijk

  14. Anita Gerritse

    Net gemaakt en het was heerlijk
    Voor herhaling vatbaar

  15. Meriam Kamphuis

    Dit is echt een heerlijk recept. Ik heb een aantal recepten voor lasagne geprobeerd maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit!

    1. Superleuk om te horen Meriam! 🙂

    2. Ghislaine

      Eindelijk een lasagne op tafel gezet die ik zelf ook écht lekker vond! Ik had als kind al een hekel aan sauzen met geruld gehakt, die harde korreltjes, brrr. Bolognese sauzen dus min of meer afgezworen. Door jouw recept heb ik ontdekt dat het vlees lekker zacht blijft als je eerst de groente roerbakt en dan pas het gehakt toevoegt. En de saus lang genoeg laten pruttelen natuurlijk. En goed gehakt van de slager gebruiken= wereld van verschil. Ik had trouwens verse lasagne bladen, dan hoeft het maar 20 minuten in de oven en is het risico van ‘harde stukjes’ veel kleiner. Mille grazie!

  16. Joyce

    Fantastisch, wat een heerlijke lasagne! Dank voor je recept!

    1. Leuk om te horen Joyce en graag gedaan! 🙂

  17. Esther

    Gisteren gemaakt! Super lekker! Ons hele gezin zat te smullen… een blijvertje dus! ?

    1. Joehoe! Superleuk! 🙂

  18. Eric & Sylvia

    Wow! Deze is echt lekker! (Maar dat geldt voor bijna álle recepten van je, ook uit je boek!)

    1. Oh wat een mooi compliment! Dankjewel! 🙂

  19. Mieke

    Gisteren gemaakt erg lekker!

    1. Leuk om te horen Mieke! 🙂

  20. Agnes Nelemans

    Hallo Annemiek ,

    Kook je de lasagne bladen niet even voor?
    Vr groet ,Agnes

    1. Hoi Agnes, nee hoor, dat is helemaal niet nodig. De bladen garen in de saus in de oven.

  21. Yvonne

    Krijg er gelijk trek in ?
    Ook hier 1 van de favoriete gerechten.

  22. Marian

    Da’s ook toevallig! Ik had het recept nog niet gelezen, maar wel vanmorgen bolognesesaus gemaakt. Morgen maak ik de bechamelsaus. Lasagneplakken heb ik ook nog in huis. Dus dat wordt smullen morgen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde