Ingrediënten
Bolognesesaus
- 400 g half om half gehakt (ik gebruikte mager rundergehakt maar half om half gehakt is in dit recept lekkerder)
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 winterpeen, geschild en grof geraspt
- 2 stengels bleekselderij, geschild (of buitenste draden verwijderd), over de lengte gehalveerd en fijngesneden
- 1 runder- of groentebouillontablet, verkruimeld
- 1 fles tomatenpassata (à 680 – 690 gram)
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (vers kan ook)
- Olijfolie om in te bakken
Bechamelsaus
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g bloem
- 500 ml (half)volle melk
- 50 belegen kaas, geraspt
- Snufje nootmuskaat
Verder
- 1 pak lasagnebladen
- 1 bol mozzarella, in plakken
- 125 g belegen kaas, geraspt
Verder nodig
- Braadpan met dikke bodem en deksel
- Sauspan
- Ovenschaal
om 15:22
Deze lasagne is echt overheerlijk…al verschillende keren gemaakt
om 20:30
Deze lasagne was super de suuup!!
Lekker veel smaak!!!
Ga hem zeker nog een keer maken.
om 10:27
Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 12:26
Echt een super recept!
om 16:41
Aaah, leuk om te horen Nicole! 🙂
om 11:26
Beste Annemiek,
We hebben hier ontzettend genoten van de heerlijke lasagne, maar nu heb ik nog een vraagje ik wil de restjes vandaag eten maar hoelang moet hij nu in de oven en op hoeveel graden?
om 10:42
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Xander! 🙂 Ik schat een minuut of 30 in de oven op 200 graden, ligt ook een beetje aan de hoeveelheid. Wel afdekken met alufolie anders wordt de bovenkant te donker.
om 04:13
Hallo Annemiek,
Misschien een stomme vraag maar doe je na elke laag saus lasagne bladen? Of doe je op de bechamelsaus met kaas ook de bolognesesaus en dan de bladen?
Groetjes Joanna
om 10:03
Hoi Joanna, ik moet eerlijk zeggen dat ik hem altijd weer anders opbouw. Hangt ook een beetje af van het resultaat dat je wilt. Als je een sauzige lasagne wilt gebruik je wat minder bladen en voor een wat stevigere lasagne gebruik je meer bladen. Gewoon een kwestie van testen en uitproberen wat jezelf het lekkerst vindt!
om 18:00
Absoluut het lekkerste doe het zelf lasagne recept die ik kan vinden. Nou vind ik heel veel wat jij maakt erg lekker! Ik en mijn 3 kinderen smullen ervan, heb altijd wat over wat ik naar mijn moeder breng, krijg altijd berichtje dat ze weer gesmuld heeft!
om 10:00
Superleuk om te horen Lisette!! 🙂
om 12:48
Een erg fijn recept! Goede uitleg en een heerlijke lasagne!
om 18:29
Vandaag gemaakt, dat is een blijvertje!! Heerlijk. En morgen lekker nog een keer.
om 20:02
Heerlijk deze lasagne! Wat is dit een lekker recept! Een blijvertje… dank je wel!
om 17:28
Dit is de aller lekkerste lasagne die ik ooit gemaakt heb! Bedankt voor het recept?
om 11:22
Idd een heerlijk recept ook wij hebben er van gesmuld zeker een aanrader!
om 08:20
Echt de allerlekkerste Lasagne! Al meerdere malen gemaakt, wij zijn met twee daardoor verdeel ik het in 3 bakjes, 1x genoeg voor ons samen, 1x voor mijn moeder en 1x voor mijn mans moeder. Alle schalen gaan leeg 🙂
om 10:27
Hoi Thea, wat leuk om te horen dat hij zo in de smaak valt! En wat lief om te delen. Je moeder en schoonmoeder zullen blij met je zijn! 🙂
om 18:57
Heerlijk
om 18:08
Net gemaakt en het was heerlijk
Voor herhaling vatbaar
om 12:49
Dit is echt een heerlijk recept. Ik heb een aantal recepten voor lasagne geprobeerd maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit!
om 15:06
Superleuk om te horen Meriam! 🙂
om 09:17
Eindelijk een lasagne op tafel gezet die ik zelf ook écht lekker vond! Ik had als kind al een hekel aan sauzen met geruld gehakt, die harde korreltjes, brrr. Bolognese sauzen dus min of meer afgezworen. Door jouw recept heb ik ontdekt dat het vlees lekker zacht blijft als je eerst de groente roerbakt en dan pas het gehakt toevoegt. En de saus lang genoeg laten pruttelen natuurlijk. En goed gehakt van de slager gebruiken= wereld van verschil. Ik had trouwens verse lasagne bladen, dan hoeft het maar 20 minuten in de oven en is het risico van ‘harde stukjes’ veel kleiner. Mille grazie!
om 19:43
Fantastisch, wat een heerlijke lasagne! Dank voor je recept!
om 11:51
Leuk om te horen Joyce en graag gedaan! 🙂
om 07:35
Gisteren gemaakt! Super lekker! Ons hele gezin zat te smullen… een blijvertje dus! ?
om 08:18
Joehoe! Superleuk! 🙂
om 16:15
Wow! Deze is echt lekker! (Maar dat geldt voor bijna álle recepten van je, ook uit je boek!)
om 08:18
Oh wat een mooi compliment! Dankjewel! 🙂
om 16:39
Gisteren gemaakt erg lekker!
om 16:44
Leuk om te horen Mieke! 🙂
om 15:34
Hallo Annemiek ,
Kook je de lasagne bladen niet even voor?
Vr groet ,Agnes
om 16:31
Hoi Agnes, nee hoor, dat is helemaal niet nodig. De bladen garen in de saus in de oven.
om 10:27
Krijg er gelijk trek in ?
Ook hier 1 van de favoriete gerechten.
om 17:19
Da’s ook toevallig! Ik had het recept nog niet gelezen, maar wel vanmorgen bolognesesaus gemaakt. Morgen maak ik de bechamelsaus. Lasagneplakken heb ik ook nog in huis. Dus dat wordt smullen morgen.